Виетнам, Камбоджа и Тайланд - Новото лице на Индокитай от София и Варна

Самолет
14 дни / 11 нощувки
23.03.2023
от 6053 лв.
Дата Цена Резервация
23.03.2023 от 6053 лв. Резервирай

Програма

Ден 1 - СОФИЯ/ВАРНА - ИСТАНБУЛ

Полет от София в 21:30 ч. с Турски авиолинии. Кацане в Истанбул в 23:55 ч.

Полет от Варна в 21:35 ч. и кацане в Истанбул в 23:35 ч.

 

Ден 2 - ИСТАНБУЛ - БАНГКОК

Излитане от Истанбул в 01:45 ч. Кацане в Бангкок в 15:00 ч. Трансфер и настаняване в хотел Ibis Style Bangkok Silom 3* или подобен (https://www.ibisstylesbangkoksilom.com/).

Възмoжност за вечерен круиз по река Чао Прая. Ще можем да се полюбуваме на красивата панорама на нощен Бангкок, както и на традиционно шоу с музика и танци. За вечеря - подбрано меню от тайски и международни специалитети.

Нощувка.

Ден 3 - БАНГКОК И ПЛАВАЩИЯ ПАЗАР

Закуска. Свободно време или възможност за полудневна екскурзия до плаващия пазар „Дамнерн Садуак”, който се намира недалеч от Бангкок. Ще пътуваме до кея с автобус, а след това ще се качим на дълги моторни лодки, за да стигнем пазара. В този ден ще видим и най-високата будистка пагода в цяла Североизточна Азия – Пра Патом Чеди (121 м височина). Обяд и завръщане в Бангкок.

Посещение на Кралския дворец, палатите на който поразяват със своето величие, загадъчност и майсторство на тайските художници и скулптори. Тук се намира палатата за коронясването на тайландските крале и миниатюрната статуетка на Изумрудения Буда, най-почитаното божество в Тайланд. Комплексът на Кралския дворец беше в списъка на номинираните културно-исторически обекти за новите седем чудеса на света. Близо до двореца се намира официалната резиденция на кралете на Сиам, построена в традиционен тайски стил. След това предстои едночасова разходка с моторна лодка по един от каналите на Тонбури – съседният град на Бангкок.

Завръщане в хотела и нощувка.

Ден 4 - БАНГКОК – СИЕМ РИП

Закуска. Отпътуване за Камбоджа - страната на кхмерите. Преминаване на границата в Пойпет. Пристигане в Сием Рип късния следобед - градът е изходна база за посещение на знаменитите храмове в Ангкор - обект на ЮНЕСКО. Това е един от най-важните археологически обекти в Югоизточна Азия. Простира се на близо 400 кв.км гориста местност. Тук се намират величествени останки от няколко столици на империите на кхмерите, датиращи от ІХ до ХV век. Настаняване в хотел Tara Angkor Hotel 4*+ или подобен (https://taraangkorhotel.com/). Вечеря и нощувка.

Ден 5 - АНГКОР

След закуска ще започне нашият много специален и по-натоварен ден, който включва най-красивите храмове в Ангкор. Ще минем през западната порта на храма Ангкор Том. Продължаваме през Южните порти на Ангкор. Предстои ни среща с прочутия храмов комплекс Байон с неговите 54 кули, на които са изобразени известните 200 усмихнати загадъчни лица на Авалокитешвара - събирателен образ на Буда и един от най-големите кхмерски пълководци. Другите уникални храмове и места са терасата на слоновете, терасата на краля, Та Пром (известен със своите гигантски дървета, вплели корените си в стените на храма – един от най-впечатляващите декори на филма „Томб Райдър”) и др.
Обяд в местен ресторант.
След обяд идва истинската тръпка - величественият Ангкор Ват. Този храм е посветен на индуския бог Вишну. Строен е в рамките на 30 години и е един от най-добрите образци на кхмерското и индуското изкуство. Ангкор Ват бе номиниран за едно от новите седем чудеса на света. Последната спирка от света на кхмерите за днешния ден е по залез слънце от най-хубавото място за наблюдение – хълма Бакхенг с едноименния храм. Завръщане в хотела. Нощувка.

Ден 6 - АНГКОР – СИЕМ РИП - САЙГОН

Закуска. Свободно време или възможност за полудневна екскурзия в Ангкор с разглеждане на други известни забележителности. Посещение на храма Бантеай Срей (един от любимите храмове на туристите).

Tрансфер до летището и полет до Сайгон (дн. Хо Ши Мин сити). Трансфер и настаняване в Acnos Grand Hotel 3* или подобен. Вечеря и нощувка.

Ден 7 - САЙГОН

Закуска. Свободно време или възможност за целодневна екскурзия по делтата на р. Меконг с включен обяд.

През целия ден ще се наслаждаваме на водния свят на река Меконг. Ще се качим на лодка за круиз из делтата на тази велика река и многобройните й канали, далеч от шума и блъсканицата по улиците на големия град. Гледката от екзотични пейзажи ще допълним с дегустация на вкусни плодове от овощните градини край реката. Ще посетим плаващия пазар Кай Би, а обядът ще бъде в домашна обстановка в местно семейство на фона на традиционна фолклорна музика. Завръщане в хотела в Сайгон в късния следобед. Нощувка.

Ден 8 - САЙГОН – ДАНАНГ – ХОЙ АН

Закуска. Посещаване на Площада на повторното обединение и кметството. Този ден сме посветили на посещение на тунелите Ку Чи, които се намират на около 70 км от Сайгон. По пътя ще можем да видим местни работилнички за оризова хартия и оризово вино. Ку Чи се слави с близо 200- километровата мрежа от подземни тунели, изградени по време на войната със САЩ през 60-те години на миналия век. Ще видим тази уникална защитна система от убежища за живеене, болнични отделения, кухненски части, оръжейни и т.н. Трансфер до летището и кратък полет до Дананг. Пристигане в Хой Ан и настаняване в Royal Riverside Hotel 3+* или подобен (https://royalriversidehoian.com/). Вечеря и нощувка.

Ден 9 - ХОЙ АН - ХЮЕ

След закуска предстои пешеходна обиколка на очарователния исторически град Хой Ан - още един обект на ЮНЕСКО. Ще посетим покрития японски мост, типична виетнамска търговска къща-музей, местния пазар и др. Посещение на някои от многобройните малки галерии.

Обяд.

Трансфер до имперската столица Хюе.

Вечеря в местен ресторант. Настаняване в Moonlight Hotel (http://www.moonlighthue.com/) или подобен. Нощувка.

Ден 10 - ХЮЕ

 Закуска. През този ден ще посетим Кралската Цитадела и Забранения град на последнаиа императорска династия Нгуен.

Обяд в местен ресторант.

Следобед посещаваме пагодата Тиен Му и гробницата на Кай Дин. Трансфер до жп гарата за нощен влак до Ханой. Настаняване в спални вагони с климатик (4 легла).

Ден 11 - ХАНОЙ - ХА ЛОНГ

Пристигане рано сутринта в Ханой. Отпътуване за залива Ха Лонг - обект на ЮНЕСКО, в който са струпани около 2000 малки необитаеми островчета.

Според местната легенда заливът е издълбан като легло от опашката на огромен дракон, докато той се потапял в морето. Мястото е невероятно красиво и магнетично. Настаняване на корабчето Syrena Cruise 3* в Deluxe кабина или подобно (https://www.syrenacruises.com/). Напитка за добре дошли. Докато минаваме покрай спиращите дъха отвесни брегове, кацналите в залива скали и множеството пещери, ще можем да се насладим и на нашия обяд от морски дарове. След обяд с по-малки лодки ще посетим едно от плаващите села, където ще се срещнем с местните жители и техния бит. След като се върнем обратно на корабчето, ще имаме свободно време за слънчеви бани на палубата Вечерта, след като акостира корабът на тихо и приятно място, предстои вечеря с местна виетнамска кухня. Нощувка на корабчето.

Ден 12 - ХА ЛОНГ - ХАНОЙ

За ранобудните има възможност за урок по Тай-Чи на борда на корабчето. Време за чай и кафе. Посещение на една от най-красивите пещери в района – пещерата Съпрайз. Късна закуска. Напускане на корабчето около 10.30 сутринта и отпътуване обратно към Ханой (продължителност около 4 ч). Отправяме се към живописното езеро Хоан Кием, известно като Езерото на върнатия меч. Свободно време в градините до езерото, където ще можете да се полюбувате на очарователния залез. Денят ще завърши с традиционното вечерно водно куклено шоу Танг Лонг. Настаняване в хотел Flower garden 3*+ или подобен. Вечеря и нощувка в Ханой.

Ден 13 - ХАНОЙ - ИСТАНБУЛ

След закуска предстои разходка из виетнамската столица, която според американското списание "Travel and Leisure" е включена сред 10-те най-привлекателни за туризъм градове в Азия. Ще видим дворцовия комплекс, който включва Мавзолея на бившия виетнамски комунистически лидер Хо Ши Мин (отвън), президентската резиденция, Музея на изящните изкуства, Пагодата с единия стълб, централния площад Ба Дин. След това ще се отправим към Храма на литературата - една от най-значимите културни атракции на град Ханой, построен в чест на великия философ Конфуций. Късен обяд в местен ресторант с традиционна местна и азиатска кухня. Трансфер до летището. Полет в 22:30 ч.

Ден 14 - ИСТАНБУЛ – СОФИЯ/ВАРНА

Кацане в Истанбул в 04:55 ч. Излитане за София в 07:30 ч. и пристигане в 08:40 ч. Излитане за Варна в 07:10 ч. и пристигане в 08:10 ч. 


Условия:

Минимален брой участници: 10

Срок за набиране на група: 23.02.2022


Условия за записване
Депозит: 1600 лева на човек Доплащане до 60 дни преди отпътуване
Необходими документи:
Всички посетители на Кралство Каmбоджа са задължени да представят валиден сертификат за завършен ваксинационен курс за Covid-19
Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
Необходима ваксина: Да

Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение.

 
  Допълнителни Турове  Минимум туристи   Цена 
Полудневна екскурзия до плаващия пазар „Дамнерн Садуак” с обяд 10 151.00 BGN
Вечерен круиз по р. Чао Прая с включена вечеря 10 174.00 BGN
Полудневна допълнителна екскурзия на Ангкор 10 114.00 BGN
Еднодневна екскурзия круиз по делтата на р. Меконг в Сайгон 10 133.00 BGN

Цената включва

Цената е на човек в двойна стая и включва:

 • Самолетен билет София/ Варна – Истанбул – Бангкок/Ханой – Истанбул – София/ Варна с Турски авиолинии
 • Летищни такси в размер на 820 лв. към 19.10.2022 г. Точният размер се фиксира в момента на издаване на билетите. При промяна на стойността на летищните такси разликата се доплаща.
 • Вътрешен полет във Виетнам от Сайгон до Дананг
 • Вътрешен полет Сием Рип – Сайгон
 • 9 нощувки със закуски в добри хотели 3/4* - 2 в Бангкок, 2 в Сием Рип, 2 в Сайгон, 1 в Хой Ан, 1 в Хюе и 1  Ханой
 • 1 нощувка със закуска и вечеря на круизно корабче в залива Халонг
 • 1 нощувка в спален вагон с климатик, 4 легла в купе от Хюе - Нин Бин
 • 4 обяда
 • 5 вечери по програмата
 • Обиколка на Кралския дворец и Храма на Изумрудения Буда в Бангкок
 • Разходка с лодка по каналите на Тонбури
 • Посещение на най-красивите храмове в Ангкор
 • Посещение на тунелите Ку Чи
 • Обиколка на историческия храд Хой Ан
 • Посещение на Императорската цитадела и пагодата Тиен Му в старата столица Хюе
 • Урок по Тай-Чи
 • Посещение на пещерата Сърпрайз в залива Халонг
 • Посещение на традиционно вечерно водно куклено шоу Танг Лонг
 • Обиколка на виетнамската столица Ханой
 • Входни такси на обектите, упоменати в програмата
 • Климатизиран транспорт
 • Екскурзоводско обслужване на английски или руски език по време на цялата програма
 • Всички трансфери по програмата
 • 2 малки бутилки минерална вода на човек на ден
 • Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек на ЗК "Евроинс"
 • Водач-преводач на групата от фирмата-организатор

 

Цената не включва

 

Цената не включва:

 • Полудневна екскурзия до плаващия пазар „Дамнерн Садуак” с обяд – 151 лв. (при минимум 10 човека, заявява се и се заплаща предварително)
 • Вечерен круиз по р. Чао Прая с включена вечеря – 174 лв. (при минимум 10 човека, заявява се и се заплаща предварително)
 • Полудневна допълнителна екскурзия на Ангкор - 114 лв. (при минимум 10 човека, заявява се и се заплаща предварително)
 • Еднодневна екскурзия круиз по делтата на р. Меконг в Сайгон – 133 лв. (при минимум 10 човека, заявява се и се заплаща предварително)
 • Доплащане за единична стая – 600 лв.
 • Такси обслужване за местните екскурзоводи и шофьори – по 7 USD на човек на ден. Заплащат се задължително на водача на групата по време на първия трансфер летище - хотел.
 • Лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.)
 • Неупоменати в програмата услуги и хранения
 • Туристическа виза за Тайланд – около 52 USD, издава се на границата.
 • Туристическа виза за Виетнам – около 27 USD, издава се онлайн.
 • Туристическа виза за Камбоджа – около 40 USD, издава се на границата
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица над 66 години - 20 лв.

Календар

Избрани оферти

Екскурзии

Блог

Новини

26.06.2022

Да пътуваш, означава да притежаваш света!

Вече почти всички държави в ЕС са премахнали ограниченията за пътуване или изискванията за представяне на зелен сертификат.  

18.01.2022

Зелените сертификати над 9 месеца стават невалидни за пътуване в ЕС от 1 февруари

След две седмици - от 1 февруари, в ЕС влизат в сила нови правила за валидността на ковид сертификатите за ваксинация. Тези, които са по-стари от 9 месеца, няма да могат да се използват за пътуване...

Абонирайте се за актуалните ни оферти