Екскурзия до Лисабон, Мадрид, Толедо, Валенсия и Гибралтар 30.09.2022

Самолет
МАДРИД– ТОЛЕДО– СИНТРА– ЕЩОРИЛ– КАШКАЙШ– КАБО ДИ РОКА– ЛИСАБОН– СЕВИЛЯ– ГИБРАЛТАР– АЛХАМБРА– ВАЛЕНСИЯ
8 дни / 7 нощувки
30.09.2022
от 1495 лв.
Дата Цена Резервация
30.09.2022 от 1495 лв. Резервирай

Програма

Програма

МАДРИД– ТОЛЕДО– СИНТРА– ЕЩОРИЛ– КАШКАЙШ– КАБО ДИ РОКА– ЛИСАБОН– СЕВИЛЯ– ГИБРАЛТАР– АЛХАМБРА– ВАЛЕНСИЯ

Дата на отпътуване: 30.09.2022

ПЪРВИ ДЕН– 30.09.2022 – 07.55ч. Отпътуване от летище София за Мадрид /по желание трансфер до летище София за туристите от Пловдив и Хасково/. 10.50ч.- Пристигане в Мадрид. Панорамна туристическа обиколка на Мадрид, която ще ни разкрие богатата и разнообразна архитектура на испанската столица.  Модерния булевард „Кастелияна“ започва с небостъргачите на Мадридското Сити, с наклонените кули Кио, преминава покрай стадиона на Атлетико Мадрид, през площад „Колумб“ достига до елегантния площад „Сибелес“ със знаменития фонтан и  впечатляващия Дворец на съобщенията и емблематичното здание на Банка Испания. Ще преминем покрай световно известния музей Прадо, покрай великолепните градини на „Парке  дел Буен Ретиро“ и Арката Пуерта де Алкала, покрай модернистичната сграда на гара Аточа. През шикозния булевард „Гран Вия“ ще достигнем до площад „Испания“ с паметника на Сервантес с Дон Кихот и Санчо Панса. Пешеходната обиколка ще ни запознае с богатото минало, но и ще ни потопи в атмосферата на града. Сърцето на града е централният площад “Пуерта дел Сол“ със сградата на Кметството и Часовника, нулевия километър, статуята на мечето – символ на града, а по-назад във времето ще ни върне историческия площад „Пласа Майор“. Обиколката ще завърши пред красивия площад „Ориенте“, където е Кралският театър, катедралата “Алмудена“, градините на Сабатини и внушителният Кралски дворец. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН– 01.10.2022 – Закуска. Свободно време или По желание по предварителна резервация посещение на Кралския дворец. Отпътуване и разглеждане на „имперския град“ Толедо. Старата  столица е съхранила зад стените си най-светлите и най-кървави страници от испанската история. Добре запазените сгради говорят не само за величието на испанската империя, но  и умело съчетават три различни религии и култури – мавърска, юдейска и християнска. Навсякъде се усеща не само духа на няколко епохи, но и виртуозно съчетание на архитектурни стилове –  от традиционен римски градеж, през арабски стени,  готически детайли, през характерния за Толедо мудехар до жизнерадостните форми на Испанския ренесанс. Това е видно от църквите „Санта Мария ла Бланка“,“Санто Томе“ , крепостта Алказар.  Катедралата  е най-забележителното хранилище на изкуството в Толедо. Любителите на емоционалното творчество на Ел Греко могат да посетят неговия дом, превърнат в музей. Отпътуване за Португалия. Нощувка.   

ТРЕТИ ДЕН– 02.10.2022– Закуска. Отпътуване за Синтра наричана „райската градина на Португалия“, бивша лятна резиденция на португалските владетели.Множество дворци и замъци, пищни градини между скали, езера, пещери и водопади.Посещение на най-западната точка на континентална Европа- Кабо да Рока.  Ще продължим към Кашкайш, превърнат от малко рибарско селище в курорт през 1870 година, когато крал Луиш 1  издига двореца Palasio da Citadela, около който много благородници построяват свои вили и дворци. По красивия крайбрежен път ще достигнем Ещорил. Основната забележителност тук е най-голямото казино в Европа, разположено в прекрасна градина, стигаща до брега на океана.Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН– 03.10.2022– Закуска. Разглеждане на Лисабон.  Красив и интересен, гостоприемен и романтичен, градът ще ви очарова не само с историческото си наследство, но и с топлата си южняшка атмосфера.Разходка до живописната река Тежу в квартала Белем, където се отличава бялата готическа кула Белем- един от символите на Лисабон. Тук е и Паметника на откритията, бившата президентска резиденция Белем Палас, Музея на каляските, Морския музей.Ще имаме възможност за посещение на величествения манастир „Свети Жером“. От обширния площад Largo do Comersio ще се отправим към Алфама –най-старата част на града. Тук е Катедралата от 12 век с богата дарохранителница украсена с 4100 скъпоценни камъни.Но именно тук, между тесните криволичещи по хълма улички, най-добре се усеща атмосферата и чара на Лисабон. Свободно време.По желание посещение на типичен ресторант с фадо музика.Нощувка.

ПЕТИ ДЕН– 04.10.2022– Закуска. Отпътуване за Андалусия. В тази най-южна част на Испания са запазени най-ценните паметници на изкуството и архитектурата на испано-мавританската култура.Разглеждане на живописната столица Севиля. Векове наред тя е средище на поети, изкусни майстори на скъпоценности, архитекти и философи.През 12 век тук е издигнато най-величественото минаре в мавританския свят  Хиралдата. Превърната през 15 век в християнска камбанария тя и до днес доминира над градския пейзаж. На брега на пълноводната река Гвадалквивир, близо до старинния мост „Сан Телмо“ се издига друга забележителност на града – Златната кула. Изключително приятно място за разходка е построеният през 1929 г. емблематичен площад „Испания“.Свободно време или По желание посещение на Катедралата в Севиля с екскурзовод- думата, която описва катедралата на Севиля е „великолепие“. Един от най-големите готически храмове в света (3-та по големина след „Свети Петър“ в Рим и „Свети Павел“ в Лондон и най-големият храм в Испания), тя впечатлява не само с размерите си и красивата си архитектура, но най-вече със своята история и богат интериор. Казват, че тя е символът на победата на християнския свят над арабския, тъй като е построена на площадката на голяма джамия между 1402 и 1506 г. Минарето на джамията е преустроено на камбанария и денс тя е една от атракциите на града, най-вече заради уникалната гледка към града от 114 метра височина. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН– 05.10.2022– Закуска. Отпътуване за Гибралтар   анклав под владението на Великобритания от 1704 г. Триъгълната форма на скалата се счита за една от „Колоните на Херкулес“ към Средиземно море. Възможност за индивидуално разглеждане на Гибралтар с градски транспорт/пеша или по желание тур с аудио гид на български език из всички забележителности на Гибралтар с изкачване до пещерата „Свети Майкъл“, наречена така, заради поверието, че самият Архангел Михаил се е появил в тази варовикова пещера, до леговището на известните маймуни берберски макак, които намират убежище в Гибралтар преди много години, и към панорамните платформи, които откриват живописни гледки към близката Испания и недалечния бряг на Северна Африка с кратък отдих на Европа Пойнт/най-южната точка на Иберийския полуостров, откъдето се вижда Мароко сякаш на една ръка разстояние отвъд Пролива на Гибралтар/. Свободно време за разходка из главната улица с Катедралния площад, църквата „Св.Троица“ и Резиденцията на губернатора. Отпътуване и кратка почивка в Марбеяна шикозното пристанище Пуерто Банус. Отпътуване за Гранада.Нощувка.

СЕДМИ ДЕН– 06.10.2022– Закуска. Свободно време в центъра на Гранада или по желание посещение на двореца "Алхамбра" - перлата на Гранада, наричан още "Осмото чудо на света". Дворцовия комплекс е един изящен образец на мавританската архитектура, където чувството за мярка и хармония завладяват с замайващо великолепие. От „Двора на миртите“ с голямото водно огледало, през тържествената „Зала на посланиците“, където Изабела Кастилска подписва тържествения акт за отплаването на Христофор Колумб, под грамадната кула“Комарес“, през богато декорираните бани до „Двора на лъвовете“, създателите са постигнали невероятно разнообразие в елементите, превръщайки Алхамбра в истинска вълшебна приказка. Отпътуване за Валенсия. Нощувка.   

ОСМИ ДЕН– 07.10.2022– Закуска. Пешеходна разходка из историческия център на Валенсия. Ще влезем през парадния вход на града – Кулите Серранос, олицетворяващи средновековната военна мощ на града. Ще достигнем до историческото ядро на града  Пласа де ла Вирхе . Площадът е обрамчен с емблематичните сгради на Двореца на правителството Паласио де Хенералидад, с ренесансовата базилика „Света Богородица на обречените“, кулата Микалет и величествената  Катедрала, където в един от параклисите „Санто Калис“ се съхранява чаша на повече от 2000 години, призната за Свещения граал.  Ще се отправим към мястото на един от най-големите и стари пазари в Европа с нова изключително модернистична сграда с площ от 8000 кв.м и в непосредствена близост  е главната фасада на Копринената борса - Лонха де ла Седа, която е един истински шедьовър на средиземноморската готическа архитектура и е в списъка на световното културно наследство. Впечатлява отвън и Двореца на маркиз Дос Агуас с прекрасна еклектическа фасада. 21.55ч. Отпътуване от Аликанте за София.01.55ч. Пристигане в София /по желание трансфер от летище София за туристите от Пловдив и Хасково/. 

 

Цената включва

  • 7 нощувки със закуски в хотели;
  • Самолетен билет София-Мадрид с включени летищни такси и ръчен багаж с максимални р-ри  40 x 30 x 20 cm;
  • Самолетен билет Аликанте-София с включени летищни такси и ръчен багаж с максимални р-ри  40 x 30 x 20 cm;
  • Автобусен транспорт по програмата;
  • Туристическо обслужване на български език по време на екскурзията.
  • Медицинска застраховка.

Цената не включва

 • Посещение на Кралския дворец в Мадрид /Входна такса, автобусен транспорт и екскурзовод/- 70 лв.;
 • Слушалки по програмата около 10 евро;
 • Трансфер до летище София от Пловдив и Хасково и обратно – 70лв. ;
 • Регистриран багаж до 20кг.– 120лева;
 • Багаж до 10 кг. /ръчен/- с максимални р-ри 55см Х 40см Х 20 см- 70лв;
 • Автентично Фадо шоу/ шоу програма, 2 напитки/ - 80 лв.;
 • Катедралата в Севиля /входна такса, екскурзовод и слушалки/ - 55 лв.;
 • Дворецът „Алхамбра“/слушалки, екскурзовод, входна такса/ – 130лв.;
 • Разходката из Гибралтар /микробус и аудио гайд/  - 70 лв.;
 • Сити такса- заплаща се на място**;

* Горепосочените допълнителни услуги като багаж и допълнителни мероприятия/посещения на атракции/ се заявяват по желание на потребителите при записване за екскурзията, заплащат се предварително, и се провеждат при минимум 20 туристи.

При по-късно заявяване, туроператорът може да откаже предоставянето им, ако има обективни пречки за това, или да поиска заплащането на допълнителна такса, в зависимост от разходите за по–късната резервация.

**Горепосочените цени на допълнителни услуги включват входни такси, също така и допълнителни разходи и посреднически такси за резервация, екскурзоводски възнаграждения, автобусен транспорт и паркинг.

***Градските(сити) туристически такси са определени от съответното населено място, които потребителите–пътуващи са длъжни да заплатят в местата за настаняване (хотелите) в деня на настаняван

Календар

Избрани оферти

Екскурзии

Блог

Новини

26.06.2022

Да пътуваш, означава да притежаваш света!

Вече почти всички държави в ЕС са премахнали ограниченията за пътуване или изискванията за представяне на зелен сертификат.  

18.01.2022

Зелените сертификати над 9 месеца стават невалидни за пътуване в ЕС от 1 февруари

След две седмици - от 1 февруари, в ЕС влизат в сила нови правила за валидността на ковид сертификатите за ваксинация. Тези, които са по-стари от 9 месеца, няма да могат да се използват за пътуване...

Абонирайте се за актуалните ни оферти