Екскурзия до Полша - Сърцето на Европа с потегляне от Варна, Шумен, Търговище, Велико Търново, Севлиево, Ботевград и София

Автобус
8 дни / 5 нощувки
30.04.2022, 22.05.2022
от 494 лв.
Дата Цена Резервация
30.04.2022 от 494 лв. Резервирай
22.05.2022 от 494 лв. Резервирай

Програма

Ден 1 / София - Ниш - Белград - Нови Сад - Будапеща - Банска Бистрица - Краков.
Отпътуване от Варна 11:00 часа, от Шумен около 12:00часа,  около Търговище 12:30 часа, Велико Търново  около 14:00 часа, Севлиево  около 15:00 часа, Ботевград ( от бензиностаниция Лукойн в магистралата)  около 16:30 часа, София около 18:00 часа 
Отпътуване от София в 18:30 часа от паркинга пред Централна ЖП Гара (бивш Трафик Маркет) по маршрут София - Будапеща - Банска Бистрица - Краков. Преминаване през ГКПП Калотина. Нощен преход.

Ден 2 / Краков
Пристигане в Краков около обяд. Свободно време за разходки или екскурзия по желание.
Екскурзия по желание: Пешеходна разходка на Краков с местен екскурзовод (минимум 2 ч.), средновековната столица на Полша и трети по големина град в страната понастоящем: замъка „Вавел“ - сърцето на града, главна резиденция на полските крале в периода от XI - XVII век; Ягелонския университет - един от най-старите в Европа; катедралата „Мариацки кастьол” с изящна и пищна украса; „Старе место”; бившия пазар на платно „Сукиенице”; Кметството и средновековната порта. Настаняване в хотел 2/3*, разположен в района на града. Нощувка. 

Ден 3 - Закуска. / Краков
Свободно време за самостоятелна разходка в Краков или екскурзии по желание.
Екскурзия по желание: Полудневна екскурзия до Освиенцим - бившия концентрационен лагер Аушвиц - Биркенау, днес музей със световно значение с местен екскурзовод, слушалки (индивидуално за всеки турист, задължителни по време на обиколката), свободно време в Освиенцим. Връщане в хотела. Свободно време или екскурзия по желание.
Екскурзия по желание: 13:00ч. екскурзия до една от най-известните солни мини в света - „Величка”, експлоатирана в продължение на повече от 900 години, превърната в музей, включена в списъка на Юнеско за световното културно наследство. Мината разполага с 300-километрови тунели на 9 нива, пълни със скулптури, изцяло направени от сол, а най-впечатляващ е параклисът на кралица Кинга, за която се смята, че е дала началото на прокопаването и оформянето на мината (в пакетната цена на екскурзията не е включена входната такса за мина „Величка”, която е 43 PLN, за ученици и студенти 29 PLN, и се заплаща на място). 
Екскурзия по желание:  Вечеря в ресторант Pod Baranem е създаден през 1997. Оттогава се радва на отлична репутация сред нашите гости. Уютния дизайн на стара буржоазна къща е наситен с много произведения на изкуството и старинна мебелировка, която допринася гостите да се почувстват специални. Има 5 климатизирани зали с около 120 / 130 места. Специализиран е в полската кухня и има допир и с европейската. Всички блюда се приготвят в ресторанта без да се използват полуготови продукти. Този ресторант предлага богато меню от ястия без глутен. Нощувка. Нощувка.

Ден 4 - Закуска. / Краков - Честохова - Лодз - Варшава
След закуска отпътуване за Варшава.
Бонус по пътя: Посещение на Честохова. Честохова – духовната столица на Полша. Разглеждане на манастира Ясна гора (включен в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство), извисяващ към небето островърхата камбанария на църквата си. Този манастир, приютяващ чудотворната икона „Черната Св. Богородица”, е известен като полския Йерусалим. Над пет милиона поклонници идват ежегодно в манастира, като двеста хиляди от тях изминават километри пеша. Въздействието на манастира е неповторимо и потапя посетителя в атмосфера на религиозност и искрена отдаденост на Бога. Иконата се свързва с чудотворната намеса на Св.Богородица при отблъскването на шведската армия през Тридесетгодишната война, заради което крал Йоан II Казимир я „коронясва” за кралица и закрилница на Полша през 1656 г.
Бонус по пътя: Посещение на Лодз и посещение на Мануфактурата. Това е търговски, развлекателен и културен комплекс в Лодз, Полша. Със своите 110 000 м2 брутна наемна площ, Мануфактурата е най-големият търговски център в Полша. Комплексът е построен на територията на бивш индустриален комплекс от XIX-XX век при което старите тухлени сгради са реставрирани и са допълнени с нова сграда от стъкло и стомана. Свободно време за разходки в Мола и вечеря. Късно вечерта - пристигане във Варшава. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 5 - Закуска. / Варшава
Екскурзия по желание: Панорамна - пешеходна екскурзия с местен екскурзовод на Варшава: Старият град (Пазарният площад „Старе место”, Площадът с кралския дворец и статуята на Зигмунт III Ваза – кралят, който премества столицата от Краков във Варшава, Къщата на Мария Кюри); Кралският път (църквата „Светият кръст”, където се съхранява сърцето на Шопен, паметникът на Николай Коперник, Парламентът, Президентството, паметникът на Шопен и Дворецът във водата в парка „Лажиенки”); Дворецът на културата и науката; Бившето еврейско гето с монумента на героите; Операта и др. Настаняване в хотел. Свободно време или екскурзия по желание.
Екскурзия по желание:  Вечеря в ресторант Компания Пивна Подвале 25 (Kompania Piwna Podwale 25) Казват, че тук бие сърцето на Стария Град на Варшава. Намира се в историческата част на града, непосредствено до Барбикан този ресторант е известен с неговите традиционни полски ястия, уникална и празнична атмосфера. Традиционни полски блюда, свежа наливна бира и вода от сифон очароват туристите. Подходящ е за групи и семейства с деца. Нощувка. 

Ден 6 - Закуска. / Варшава -  Желазова Вола - Вадовице - Банска Бистрица.
Бонус по пътя: Посещение на Желазова Вола.  Желазова Вола - живописно селище, разположено западно от Варшава, рождено място на Шопен. Възможност за посещение на родната къща на великия музикант и парка към нея ( в пакетната цена на екскурзията не е включена входната такса за къщата и парка, която е 23 PLN, за ученици и студенти 14 PLN, и се заплаща на място).
Бонус по пътя: Посещение на Вадовице. Вадовице - родния град на Карол Войтила - бъдещия папа Йоан-Павел II: пешеходна разходка по площад „Йоан Павел II” с папската базилика „Св.Богородица”, родната къща на папата, неговия паметник пред църквата „Св.Петър”. Вечерта - пристигане в Краков. Настаняване в района на Банска Бистрица.

Ден 7 - Закуска. / Банска Бистрица - Нови Сад - Белград - Ниш - София
Бонус: Пешеходна разходка в централната част на Банска Бистрица, по време на която се разглеждат: главния площад; часовниковата кула; църквата Св.Францис; фонтана; дворецът на Епископите; замъкът Барбакан; къщата на Турзо; мемориал на Словашката национална революция, църквата Свети Кръст, Матеевата къща.
Бонус по пътя: Посещение на Нови Сад. Свободно време за самостоятелно разглеждане на града. Отпътуване за България.

Ден 8
Пристигане рано сутринта в София и вечерта във Варна

Екскурзията е осемдневна и включва 2 нощувки в Краков, 2 нощувки във Варшава и 1 нощувка в Банска Бистица с Бонус екскурзии и посещения в Краков, Варшава, Честохова, Лодз, Желазова Вола, Вадовице, Банска Бистрица и Нови Сад

По маршрут: 
София - Ниш - Белград - Нови Сад - Будапеща - Банска Бистрица - Краков - Честохова - Лодз - Варшава - Желазова Вола - Вадовице - Банска Бистрица - Будапеща- Нови Сад - Белград - Ниш - София
 

ПАКЕТЪТ ВКЛЮЧВА:

 • Транспорт България – Полша - България с лицензиран туристически автобус или микробус;
 • 2 нощувки със закуски в хотел 2/3* в района на Краков;
 • 2 нощувки със закуски в хотел 2/3* в района на Варшава;
 • 1 нощувки със закуски в хотел 2/3* в района на Банска Бистрица;
 • Бонус: Посещение на Честохова
 • Бонус: Посещение на Лодз
 • Бонус: Посещение на Желазова Вола.  
 • Бонус: Посещение на Вадовице.
 • Бонус: Пешеходна екскурзия на Банска Бистрица;
 • Бонус: Посещение на Нови Сад
 • Водач от България по време на цялата екскурзия.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Програми по желание; 
 • Доплащане за тръгване от Варна, Шумен, Търговище, В. Търново, Севлиево, Ботевград при минимум 20 човека по линията - 60 лева на човек (При несъбран минимум 20 човека тръгването става от София);
 • Пътни, магистрални и гранични такси по маршрута Ниш, Белград, Нови Сад, Будапеща, Банска Бистрица, Краков - 60 лева / задължително/;
 • Градски такси за хотелите по маршрута 24 лева на човек (заплаща се задължително към пакета);
 • Медицинска застраховка с Асистанс 2 лева на ден; (заплаща се допълнително към екскурзионния пакет общо 16 лева);
 • Пешеходна екскурзия на Краков - 24 лева ( при минимум 20 туриста); 
 • Вечеря в ресторант ,,Pod Baranem'' - 90лв.; ( при минимум 15 туриста);
 • Полудневна екскурзия до Освиенцим - 68лв. ( при минимум 25 туриста);
 • Eкскурзия до една от най-известните солни мини в света - „Величка” - 55лв. - без включена входна такса ( при минимум 25 туриста);
 • Панорамна - пешеходна екскурзия с местен екскурзовод на Варшава  - 40лв. ( при минимум 25 туриста);; 
 • Вечеря в ресторант Компания Пивна Подвале 25 - 90лв.; ( при минимум 15 туриста);  
 • Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
 • Разходи от личен характер;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).


Полезна инфорация:
1 EUR = 4,20 PLN
Часово време: България 12 ч. ; Полша 11 ч.
Екскурзията се провежда при минимум 45 записани туристи.
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

Календар

Избрани оферти

Блог

Новини

04.08.2021

Непроменени изисквания за пътуване за Турция и Гърция! Официална позиция на Травел Клуб България ЕООД

Днес (04.08.2021г.) Министерството на здравеопазването излезе с "препоръка" българите да се въздържат от пътувания до редица държави, в това число Гърция и Турция, поради "усложнена ...

31.05.2021

Турция: С нови правила за българите, влизащи в страната

Съгласно Заповед на Министерството на вътрешните работи на Република Турция, публикувана и влязла в сила на 26 май 2021 г., във връзка с условията за пътуване на българските граждани в Турция в усл...

Абонирайте се за актуалните ни оферти