ЕКСКУРЗИЯ ДО РИМ И ВАТИКАНА – 20.10.2023

Самолет
РИМ и ВАТИКАНА
4 дни / 3 нощувки
20.10.2023
от 695 лв.
Дата Цена Резервация
20.10.2023 от 695 лв. Резервирай

Програма

Програма

ЕКСКУРЗИЯ РИМ И ВАТИКАНА

Дата на отпътуване: 20.10.2023
ПЪРВИ ДЕН – 20.10.2023– Отпътуване в 14:30 ч. от летище София за Рим /По желание трансфер до летище София за туристите от Хасково, Пловдив и Стара Загора/. 15:30 ч.- Пристигане в Рим. Трансфер до хотела Туристическа програма в Рим. “Roma, la citta eterna”- Вечният град Рим . Няма град в света, който по богатството на събития и превратности  в миналото си, по исторически и културни паметници, да се мери с Рим.Той е крайъгълен камък на историята не само на Италия, но и на цялата западна цивилизация. Пешеходната обиколка на „Античен Рим“ е с екскурзовод на български език. Древният град постига изключителни успехи в създаването на огромни по мащаб и също толкова прекрасни сгради и съоръжения. Един от символите на славата на Рим е Колизеумът /признат за едно от новите чудеса на света/. Бил е място за гладиаторски битки, боеве с диви животни и даже за морски сражения. Ще продължим покрай най-голямата триумфална арка – Арката на император Константин, покрай останките на „Форум романум“ и Императорските форуми на Веспасиян, Цезар,Траян. Ще се изкачим на  Капитолийския хълм, създаден по проект на Микеланджело с внушителния площад „Венеция“ в подножието му. Нощувка.

 

ВТОРИ ДЕН – 21.10.2023– Закуска.Рим е богат не само на исторически паметници, но на дворци, на площади, на фонтани. Разхождайки се по живописни улици ще достигнем до Пантеона. Посещението на този древен „храм на всички богове“ впечатлява не само с размерите си , но  и с изяществото си. Ще се полюбуваме на площад „Навона” ,заобиколен от ренесансови и барокови сгради с три красиви фонтана, най-прекрасният от които е  „Фонтана на реките”, създаден от Бернини. Ще отдъхнем на знаменитите стълби на площад „Испания”, в подножието на който е фонтана „Баркача”. Няма да пропуснем не само най-известния, но и най-красивия фонтан – Фонтана ди Треви. Ще спазим поверието да хвърлим монета, за да се завърнем отново в Рим. Нощувка.

 

ТРЕТИ ДЕН – 22.10.2023 – Закуска. За величието и красотата на Рим огромна заслуга имат и папите, които векове наред са притежавали върховната власт и  огромни средства и са привличали най-знаменитите творци. По желание посещение  с екскурзовод- изкуствовед на Ватиканските музеи, Сиксктинската капела и катедралата „Св.Петър”. Ще имате прекрасната възможност да се докоснете до един  културен феномен, истинска съкровищница на изкуството: от древногръцки и римски статуи, през галериите  на географски карти и гоблени, през станците на Рафаело до уникалните фрески на Микеланджело в Сикстинската капела.Ще ни впечатли величието и богатството на най-голямата християнска църква в света „Св.Петър” с папския конфесион на Бернини, с бронзовата статуя на Свети Петър от 13 в. на Арнолфо ди Камбио, с най-известната „Пиета” на Микеланджело. Строг и величествен е и площад „Св.Петър” обгърнал с изящна колонада величествения храм. Нощувка.

 

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 23.10.2023 –  Закуска. Свободен време. Трансфер от хотел до летището. 16:05ч.- Отпътуване от Рим за София. 18:55 ч.- Пристигане в София. По желание трансфер от летище София до Хасково, Пловдив и Стара Загора. 

Хотели

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА

 
B&B Hotel Roma Pietralata или подобен

B&B Hotel Roma Pietralata или подобен 

    

ИТАЛИЯ, Рим

B&B Hotel Roma Pietralata е 3-звезден хотел, разположен само на 10 метра от гара Pietralata на метро линия B, който е само на 3 спирки от жп гара Roma Tiburtina и на 7 спирки от гара Roma Termini.

Хотелът се намира в спокоен район, северно от центъра на Рим и до него е лесно може да стигнете с кола или с обществен транспорт.

Допълнителни екскурзии
 
Ватикански музеи, Сикстинската капела и църквата Свети Петър
Цена за възрастен: 90 BGN
Цена за дете: до 17.99г. 70 BGN

Ватикански музеи, Сикстинската капела и църквата Свети Петър
ИТАЛИЯ, Рим ()

Посещение на Ватиканските музеи с изкуствовед, разглеждане на Сиксктинската капела и катедралата „Св.Петър”. Ще имате прекрасната възможност да се докоснете до един културен феномен, истинска съкровищница на изкуството: от древногръцки и римски статуи, през галериите на географски карти и гоблени, през станците на Рафаело до уникалните фрески на Микеланджело в Сикстинската капела.Ще ни впечатли величието и богатството на най-голямата християнска църква в света „Св.Петър” с папския конфесион на Бернини, с бронзовата статуя на Свети Петър от 13 в. на Арнолфо ди Камбио, с най-известната „Пиета” на Микеланджело. Строг и величествен е и площад „Св.Петър”, обгърнал с изящна колонада величествения храм.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
 • Входна такса
 • Резервация
 • Слушалки и изкуствовед на български език
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
 • Разходи от личен характер

Цената включва

 • Самолетен билет София- Рим-София с включена летищна такса и ръчен багаж с максимални размери 40см х30смх20см;
 • 3 нощувки със закуски в хотел 3 звезди;
 • Трансфер летище-хотел-летище;
 • Туристическо обслужване на български език по време на екскурзията;
 • Медицинска застраховка.

Цената не включва

 • Входните такси на посещаваните туристически обекти.
 • Ватиканските музеи /резервация, екскурзовод и  входна такса/ – 90 лв, за ученици – 70 лв.;               
 • Трансфер от Хасково, Пловдив и Стара Загора до летище София и обратно – 70лв.;
 • Багаж до 10кг./ръчен/- с максимални размери 55см Х 40см Х 20 см- 80лв.
 • Регистриран багаж до 20кг.– 160 лева;
 • Билети за транспорт/метро/ и слушалки по програмата около 18 евро;
 • Градска такса – заплаща се на рецепция;
 •  

  * Горепосочените допълнителни услуги като багаж и допълнителни мероприятия/посещения на атракции/ се заявяват по желание на потребителите при записване за екскурзията, заплащат се предварително, и се провеждат при минимум 20 туристи.

  При по-късно заявяване, туроператорът може да откаже предоставянето им, ако има обективни пречки за това, или да поиска заплащането на допълнителна такса, в зависимост от разходите за по–късната резервация.

  **Горепосочените цени на допълнителни услуги включват входни такси, също така и допълнителни разходи и посреднически такси за резервация, екскурзоводски възнаграждения, автобусен транспорт и паркинг.

  ***Градските(сити) туристически такси са определени от съответното населено място, които потребителите–пътуващи са длъжни да заплатят в местата за настаняване (хотелите) в деня на настаняване.

Календар

Избрани оферти

Екскурзии

Блог

Новини

18.01.2022

Зелените сертификати над 9 месеца стават невалидни за пътуване в ЕС от 1 февруари

След две седмици - от 1 февруари, в ЕС влизат в сила нови правила за валидността на ковид сертификатите за ваксинация. Тези, които са по-стари от 9 месеца, няма да могат да се използват за пътуване...

04.08.2021

Непроменени изисквания за пътуване за Турция и Гърция! Официална позиция на Травел Клуб България ЕООД

Днес (04.08.2021г.) Министерството на здравеопазването излезе с "препоръка" българите да се въздържат от пътувания до редица държави, в това число Гърция и Турция, поради "усложнена ...

Абонирайте се за актуалните ни оферти