Екскурзия до Тоскана и Чинкуе Терре - 08.08.2022

Самолет
ИТАЛИЯ - Волтера, Монтепулчано, Чинкуе Тере, Флоренция, Сан Джиминяно, Сиена
5 дни / 4 нощувки
от 0 лв.
Дата Цена Резервация

Програма

Програма

ТОСКАНА

          ВОЛТЕРА – САН ДЖИМИНЯНО – СИЕНА –  МОНТЕПУЛЧАНО – ФЛОРЕНЦИЯ –ЧИНКУЕ ТЕРЕ

 

Областта Тоскана е известна не само като родина на Ренесанса. Наред с нейната столица Флоренция, в границите на Тоскана са включени още много на брой приказни, средновековни  градчета, притежаващи изключителен чар и красота. Елегантни дворци от епохата на възраждането, стари църкви, уютни и прекрасни площади, тесни средновековни улички. Но основно достойнство е нейната природна красота. Спиращи дъха гледки от тоскансите хълмове към безгранични зелени долини, лозя, маслинови горички опияняват както прекрасните тоскански вина.

 Дата на отпътуване: 08.08.2022г.

 

ПЪРВИ ДЕН – 08.08.2022 Отпътуване в 15.5. от летище София за Милано / По желание трансфер до летище София за туристите от Хасково, Стара Загора и Пловдив /. 16.50ч.- Пристигане в Милано.Отпътуване за Монтекатини Терме. Настаняване. Нощувка.

 

ВТОРИ ДЕН – 09.08.2022  Закуска. Отпътуване и разглеждане на Волтера. Градчето е наситено с много история. Заедно със старите каменни улички и дружелюбните малки площади, тук са съхранени паметници още от времето на етруските - най-древните жители по тези земи. Тук е един от най-богатите музеи за етруско изкуство в Италия. В археологически парк са руините на Римски театър, а зад крепостните стени се открояват Средновековната кула от 12 век и красивия дворец  от 13 век  „Палацо дей Приори“. Добре запазените средновековни укрепления на Волтера придават на ветровития град един чар, който авторката Стефани Майер смята за идеална атмосфера за главния вампирски клан в нейната изключително популярна поредица „Здрач“. За щастие реалността е значително по-приветлива от мрачните сцени, описани от нея, както може да се види чрез скитането по криволичещите калдъръмени улички, осеяни с римски, етруски и средновековни структури. Известен със своето занаятчийско наследство - в частност резба върху алабастър - градът е особено задоволителна спирка за тези, които искат да се запасят с предмети от тосканското изкуство и занаяти.  Отпътуване  за удивителното градче Сан Джиминяно. Още отдалече ще ни очарова  неговият силует  от многобройни високи кули, които през 14 в. са били повече от 70, но днес все пак са останали 13 от тях, които доминират над средновековния градски пейзаж. Ще се потопим в облика на града, който е останал практически почти недокоснат от следващите столетия. През красивата и внушителна  Порта „Сан Джовани“ ще достигнем до двата  главни площада „Пиаца де ла Чистерна“ и „Пиаца Дуомо“, където са Комуналния дворец, Палацо дел Подеста и църквата „Коледжата“ – съхранили  безброй произведения на изкуството. Ще си оставим време да опитаме „най-вкусния сладолед на света“ и задължително ще опитаме от емблематичното за Сан Джиминяно бяло вино Вернача. Нощувка. 

 

ТРЕТИ ДЕН – 10.08.2022 Закуска. Отпътуване и  разглеждане на  Сиена – най-добре запазеният средновековен град в Италия. Неговите тухлени сгради и керемидени покриви му придават необикновен колорит и топлина. Разположения между три хълма централен площад “Дел Кампо“ е истинска перла на средновековната архитектура. Той е във формата на мида, в подножието на която се намира общинския дворец „Палацо Публико“, увенчан с гордо стоящата Кула „Манджа“. Това е мястото, където се провежда най-известното в Италия конно надбягване – Палио, пуснало корени дълбоко в сърцето на всеки местен жител. Катедралата на Сиена е не само една от най-красивите църкви в цяла Италия, но и истинска съкровищница на изкуството с творби на Никола и Джовани Пизано, Микеланджело, Бернини, Донатело. Следващата спирка ще бъде в Монтепулчано. Това очарователно средновековно градче, разположено високо на един от тосканските хълмове е било дълго време резиденция на заможни тоскански семейства. Входът към Стария град се осъществява през една от двете внушителни градски порти Порта ал Прато или Порта делла Фарина, които отвеждат до  централния площад „Пиаца Гранде“, където са разположени красивите сгради на „Палацо Комунале“, „Палацо Таруджи“, катедралата „Санта Мария Асунта“. Точно тук са снимани едни от най-романтичните и същевременно най-страховити сцени от епизода „Новолуние“. Градът се слави с производството на едно от най-популярните червени вина – Нобиле ди Монтепулчано. Нощувка.

 

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 11.08.2022 Закуска. Екскурзия с влак до Флоренция. Това е град на изкуствата, нямащ равен на себе си в света. Тук  едни от най-бележитите творци на архитектурата, живописта и скулптурата са създали творби, разнасящи славата на града по целия свят. Това е град на изкуствата, нямащ равен на себе си в света. Тук  едни от най-бележитите творци на архитектурата, живописта и скулптурата са създали творби, разнасящи славата на града по целия свят.  На площада на Катедралата ще се възхитим на три прочути постройки от периода на политическото и културно могъщество на Флоренция. Най-старата е Баптистерия от 11век с шедьовър на ваятелското изкуство „Вратата на рая“, дело на Лоренцо Гиберти. Впечатляваща е величествената Катедрала „Санта Мария дел Фиоре“ с огромния купол на Брунелески и високата 82 м. Камбанария по проект на Джото. Разходката ни ще продължи през квартала на Данте Алигиери и ще завърши на площад „Синьория” – истински музей под открито небе. Тук са изложени забележителни творби като „Персей“ на Челини, „Юдит“ на Донатело, „Отвличане на сабинянките“ на Джанболоня, копие на „Давид“ от Микеланджело. В близост до площада е най-старият покрит мост над река Арно „Понте Векио“ и ренесансовия дворец Уфици – днес художествена галерия, чиято колекция е една от най-богатите не само в Италия, но и в света. По желание посещение на галерия "Уфици". Нощувка.

 

ПЕТИ ДЕН – 12.08.2022 Закуска. Отпътуване и посещение на три от селцата в Национален парк „Чинкуе Терре“ / в превод пет земи/  включен в списъка на ЮНЕСКО заради уникалната природа и съхранен облик на петте  селца – Риомаджоре, Манарола, Корниля, Вернаца и Монтеросо ал Маре. Едно наистина незабравимо преживяване по живописните хълмове, терасирани с лозя, маслини, лимони, портокали и цветя. Незабравими гледки към закътани заливчета, назъбени скали надвесени над лазурното море. Всяко едно от селцата с пъстроцветните фасади на своите къщи има своя атмосфера, дух на безметежност и очарование.  

Трансфер до летището в Болоня. 21.40ч.- Отпътуване от Болоня за София. 00.30ч.-Пристигане в София. По желание трансфер за туристите от Хасково, Стара Загора и Пловдив.

Цената включва

 • Самолетен билет София- Милано с включена летищна такса и и ръчен багаж с максимални размери  40 x 30 x 20 cm;
 • Самолетен билет Болоня-София с включена летищна такса и и ръчен багаж с максимални размери  40 x 30 x 20 cm;
 • 4 нощувки със закуски в хотел;
 • Автобусен транспорт по програмата;
 • Туристическо обслужване на български език по време на екскурзията;
 • Медицинска застраховка

Цената не включва

 • Входните такси на посещаваните туристически обекти.
 • Билет за влак до Флоренция и обратно – около 12 евро;
 • Регистриран багаж до 20кг. – 140 лева; 
 • Багаж до 10кг./ръчен/- с максимални р-ри 55см Х 40см Х 20 см- 70лв.; 
 • Трансфер с автобус до летище София и обратно за туристите от Пловдив, Стара Загора и Хасково-70лв.; 
 • Посещение на Национален парк „Чинкуе Терре“ с влак и автобус– 90 лв.;
 • Галерия Уфици /резервация, екскурзовод и  входна такса/ – 90 лв.;
 • Градска такса – заплаща се на рецепция; 

 

* Горепосочените допълнителни услуги като багаж и допълнителни мероприятия/посещения на атракции/ се заявяват по желание на потребителите при записване за екскурзията, заплащат се предварително, и се провеждат при минимум 20 туристи.

При по-късно заявяване, туроператорът може да откаже предоставянето им, ако има обективни пречки за това, или да поиска заплащането на допълнителна такса, в зависимост от разходите за по–късната резервация.

**Горепосочените цени на допълнителни услуги включват входни такси, също така и допълнителни разходи и посреднически такси за резервация, екскурзоводски възнаграждения, автобусен транспорт и паркинг.

***Градските(сити) туристически такси са определени от съответното населено място, които потребителите–пътуващи са длъжни да заплатят в местата за настаняване (хотелите) в деня на настаняване.

 

 

 

Календар

Избрани оферти

Екскурзии

Блог

Новини

26.06.2022

Да пътуваш, означава да притежаваш света!

Вече почти всички държави в ЕС са премахнали ограниченията за пътуване или изискванията за представяне на зелен сертификат.  

18.01.2022

Зелените сертификати над 9 месеца стават невалидни за пътуване в ЕС от 1 февруари

След две седмици - от 1 февруари, в ЕС влизат в сила нови правила за валидността на ковид сертификатите за ваксинация. Тези, които са по-стари от 9 месеца, няма да могат да се използват за пътуване...

Абонирайте се за актуалните ни оферти