Екскурзия за ценители - Нормандия– Мон сен Мишел, Париж 19.08.2022

Самолет
АМИЕН – ЕТРЕТА – РУАН – ОНФЛЬОР – ДОВИЛ – „МОН СЕН МИШЕЛ“ – ЛАВАЛ – „ШАМБОР“ – „ШЕВЕРНИ“ – ПАРИЖ – ДИСНИЛЕНД – ДВОРЕЦА “ВЕРСАЙ”
6 дни / 5 нощувки
от 0 лв.
Дата Цена Резервация

Програма

Програма

АМИЕН – ЕТРЕТА – РУАН – ОНФЛЬОР – ДОВИЛ – „МОН СЕН МИШЕЛ“ – ЛАВАЛ – „ШАМБОР“ – „ШЕВЕРНИ“ – ПАРИЖ – ДИСНИЛЕНД – ДВОРЕЦА “ВЕРСАЙ”

Дата на отпътуване: 19.08.2022г. 

 

Ако сте истински ценители на френската история, култура,начин на живот – подарете си това незабравимо пътуване, за да се докоснете не само до космополитния  Париж, но и до красотата на Нормандия.

 

ПЪРВИ ДЕН–19.08. 06.40ч.-Отпътуване от София за Париж/Бове. По желание трансфер от Пловдив, Стара Загора и Хасково до летище София.08.30ч.-Пристигане на летище Париж/Бове.Отпътуване и разглеждане на Амиен, разположен между Париж и Брюксел, във френския регион Пикардия. Градът и неговата околност са известни като „цветната долина на Франция“. Тя е живописно разположен на река Сома, а мрежата от преплитащи се канали й придават невероятно очарование. Каналите са прокопани още от времето на римляните, а днес са под защитата на ЮНЕСКО. Пешехoдна разходка в централната част на града: Катедралата „Notre Dame“, Музей на местното декоративно изкуство. Отпътуване и разглеждане на Етрета малък нормандски град, разположен на брега на Атлантически океан. Причудливите отвесни бели скали привличат и вдъхновяват  много хора на изкуството, като Матис и Дега; Ги дьо Мопасан  го избира и за свой дом, а Виктор Юго се влюбва в белия му бряг. Разхоката по крайбрежната улица ще ни предостави прекрасната възможност да се полюбуваме на градчето, наречено Алабастровия бряг. Нощувка.

 

ВТОРИ ДЕН–20.08.Закуска. Отпътуване и разходката из средновековните улички на Руан, съхранени през вековете, и вдъхновявали велики писатели и артисти. Сред тях са Виктор Юго, който нарича Руан „града на стоте кули“, и художникът Клод Моне, пресъздал града в 36 свои картини. Руан е разположен на брега на река Сена, а стратегическото му местоположение играе важна роля за славното му минало. Той е бил главният град на римската провинция Галия, през Средновековието е един от големите градове на Европа, а днес - център на френския регион Нормандия. Пешеходна разходка в центъра на града – Кметството,  църквата посветена на руанската Света Богородица, Съдебната палата и „улицата на часовниковата кула“/първата пешеходна улица във Франция/. Отпътуване и разглеждане на Онфльор, едно от най-чаровните градчета, разположено на устието на река Сена, на „Брега на цветята”. Пъстроцветните къщи, калдъръмени улички, запазена ренесансова архитектура, красиво старо пристанище вдъхвовяват много художници импресионисти, а днес привличат много туристи. Ще посетим най-голямата дървена църква във Франция „Света Екатерина” от 15 век,чиято фасада наподобава обърнат кораб, в памет на незавърналите се от морето. В някой от многобройните малки и уютни ресторанчета и кафенета ще имаме възможност да опитаме нормандски Калвадос. Отпътуване и разглеждане на Довил – шикозен курорт на брега на Атлантическия океан. Градът съперничи по своята звездна известност на Кан. Неговият неподправен чар идва от запазените сгради в нормандски стил, широка плажна ивица и безкрайната шир на океана. Това го е превърнало  в любимо място на много знаменитости като Катрин Деньов, Изабел Аджани, Жан-Пол Белмондо, Жерар Депардийо. Сред невероятно красивата природа, са построени и луксозни вили и хотели, потънали  в зеленина и много цветя. Нощувка.

 

ТРЕТИ ДЕН–21.08.Закуска. Отпътуване и посещение на манастира “Мон Сен Мишел”  най-посещаваното място във Франция след Париж. В миналото хиляди богомолци, а днес милиони туристи се стичат тук, за да се докоснат до това особено място, защото Мон Сен Мишел е абсолютно  уникален. Забулен от много легенди и предания, този скален масив сред обширна равнина, обкръжен с непристъпни крепостни стени  е увенчан с високите готически кули на манастира. Това е мястото, което най-високите приливи в Европа два пъти в денонощието превръщат в непристъпен остров, а обкръжаващата го равнина в бущуващ океан. Влизайки през Кралската порта ще попаднем на криволичащата Главна улица, осеяна с множество средновековни постройки и сувенирни магазини, за да достигнем Абатството. Независимо дали ще бъдете тук по време, когато Мон Сен Мишел е обкръжен от океана или от влажната пясъчна равнина, ще отнесете със себе си не само красиви снимки, а и впечатляващи преживявания. Отпътуване и разглеждане на Лавал – малък френски град в региона Пеи де ла Лоар. Малък, но пълен с много атмосфера и настроение. Град, който ще запомните, със Стария мост над реката Майен, замъка Лавал от 12 век и самия център на града, където ще се насладите на романтичните и красиви къщи, каменни постройки и приятни заведения. Отпътуване към Тур. Нощувка.

 

ЧЕТВЪРТИ ДЕН–22.08.Закуска. Разглеждане на два от най-красивите замъци по Лоара - “Шамбор” /един от най-красивите ренесансови замъци, най-красиво дворцово укрепление в ренесансов стил и уникална архитектура, с 440 стаи, построени в традиционни форми на френските средновековни крепости от неизвестни ренесансови майстори.“Шеверни”/ замъкът, покоряващ със своята симетрия, с подредбата , с красотата и хармонията си. Един от първите замъци отворен за посещения- 1914година. Богати колекции на картини, гоблени, пищни кралски подредби, зелени паркове в английски стил със дървета, засадени още през 19 век. Отпътуване за Париж. Нощна панорамна обиколка. Нощувка.

 

ПЕТИ ДЕН–23.08. Закуска. Разглеждане на Париж  – градът на мечтите, градът на любовта, но и градът на самотните души. Всеки има място в този град на светлината и на безкрайния празник. Панорамна и туристическа програма, която ще премине автобусно и пешеходно по следните забележителности – остров Ла Сите, люлката на града, в средата на който  се издига една от най-великолепните френски готически катедрали – парижката „Света Богородица“, продължаваме към Двореца на правосъдието, където са били дворците на първите френски крале, зад нея се открива една истинска перла на готическата архитектура – „Светият параклис“, увенчан с устремено към небето острие, високо 75 метра, следваща стъпка – един от най-големите дворци в света –  Лувъра, всеизвестен и будещ любопитство у всекиго, най-вече заради шедьовъра, намиращ се в него – Джокондата на Леонардо. Отправяме се към градините на Тюйлери, в която се намира и „Оранжерията“ с картини на Реноар, Сезан, Моне, Матис, Пикасо, излизаме на площад Конкорд -„Площадът на съгласието“, от който започва главният булевард на града – „Шанз-Елизе“ – мечта на всеки турист. Следва Триумфалната арка, откъдето тръгват 12 големи булеварда, един от които води към Айфеловата кула/„най-красивата парижанка“/,  от която гледката е незабравима и неповторима. Тръгваме към Марсово поле, Военното училище, Трокадеро, величествената сграда на Инвалидите, построена през 18ти век. Следват Военният музей, който разполага с 57 600 експоната, също и  музеят на Роден, Латинския квартал, сградата “Орсе“– Музеят на импресионистите, Сорбоната и църквата към него, в която е погребан кардинал Ришельо. Част от разходката е Пантеона, в който почиват останките на Волтер, Жан-Жак Русо, Виктор Юго, Емил Зола и други велики французи, ще се спрем пред „Мадлената“ – единствена църква без кръст, построена през 1842г в древногръцки стил,  площад“Вандом“- с Вандомската колона, Операта – велико творение на архитекта Шарл Гарние,  Националната библиотека , която притежава над 8 500 000 тома, ще се разходим по „Риволи“ – една от най-оживените улици на Париж с магазини, бутици,  градините на „Тюйлери“, частни картинни галерии за модерно изкуство, бутикови хотели и заведения. По желание посещение на Айфеловата кула и разходка с корабче по Сена. Разглеждане на квартала “Монмартър” (базиликата “Сакре Кьор”, Площада на художниците). Това е една много различна част на Париж, но всички туристи бързат към нея: нощен живот,  кабаре“Мулен Руж“, плас“Пигал“. Из тесните  улички, изпълнени с тревоги, надежди и радост, с музика и багри, с десетки стативи на художници, с малки кафенета и стари кръчми, човек попада в различни измерения и не може да се насити на тази атмосфера. По желание посещение на кабаре “Мулен Руж”.Нощувка.

 

ШЕСТИ ДЕН–24.08. Закуска.Свободен ден или възможност за посещение на:

 • музея Лувър – Едва когато застанете в обширния двор на Лувъра, със слънчева светлина, проблясваща през стъклената пирамида и тълпи, които се смесват под украсената фасада на музея, можете наистина да кажете, че сте били в Париж. Съхраняващ десетки хиляди произведения на изкуството - от месопотамски, египетски и гръцки антики до шедьоври на художници като да Винчи (включително неговата несравнима Мона Лиза), Микеланджело и Рембранд - не е изненада, че това е един от най-посещаваните музеи в света. Крилото Сюли  е в източния край на комплекса; крилото Денон  се простира на 800 м по протежение на Сена на юг; и северното крило Ришельо е паралелно на улица Риволи. Много преди модерното си въплъщение, обширният дворец Лувър първоначално е служил като крепост, построена от Филип-Огюст през 12 век (средновековни останки все още се виждат на долния приземен етаж, Сюли); той е възстановен в средата на 16 век като кралска резиденция в ренесансов стил. След-революционните промени го превръщат  в национален музей през 1793г. Картините, скулптурите и артефактите, изложени в Лувъра, се натрупват постепенно по време на редуващите се френски правителства. Сред тях са произведения на изкуството и занаятите от цяла Европа и безценни колекции от антики. Основният смисъл на Лувъра е по същество да представи западното изкуство (предимно френско и италианско, но също така холандско и испанско) от Средновековието до около 1848 г. (след 1848 поема щафетата Музеят д'Орсе/, както и произведения от древни цивилизации, които формират културните основи на Запада.

  Когато музеят е отворен в края на 18-ти век, той е съдържал 2500 картини и обекти на изкуството; проектът „Grand Louvre“, ръковоеден от покойния президент Франсоа Митеран през 1989 г.  удвоява изложбеното пространство на музея, а през последните години са отворени както нови, така и обновени галерии, посветени на обекти като скъпоценните камъни върху короните на Луи XV.

  Богатството и огромният размер на музея могат да бъдат поразителни. За мнозина,  звездната атракция е La Joconde /Джокондата/ на Леонардо да Винчи, по-известна  като Мона Лиза, но тя е не по-малко привлекателна поради факта, че в стаите близо до нея на всяка стена могат да се видят истински шедьоври,  включително Коронацията на Наполеон I (Жак-Луи Давид), Салът на Медузата (Жерико) и Великата одалиска на Ингрес, заедно с  трансцендентни шедьоври  от Рафаел, Тициан,  изящните стенописи на Ботичели, небезивестната творба  „Умиращият роб“ на Микеланджело и невероятната скулптура Амур и Психея на Канова.

  Безспорно, Лувърът привлича милиони туристи – дали заради Мона Лиза, Микеланджело или Тициан,  скулптури и картини,  съкровищата от древността, мозайките и фигурките от Византийската империя или експонати от модерната ислямска колекция, Венера Милоска или Нике от Самотраки, или дори заради Дан Браун и Шифърът на Леонардо, и маршрутът за туристи, специално копиран от страниците на книгата за всички фенове, не е съвсем статистически оформено, но истината е, че няма значение какво Ви влече към Лувъра и какви са Вашите предпочитания и интереси, ЛУВЪРЪТ е място, което задължително трябва да разгледате – за много малко туристически места е редно да се ползва глагол, предвещаващ императивност,  но тук наистина трябва да дойдете, да отделите време за това уникално място, дори само, за да погледнете към известната стъклена пирамида, висока 21 метра, която служи за вход на Лувъра и заема специално място в сърцата на всички известни фотографи и истински ценители на изкуството.

                     или 

 • „Дисниленд Париж“ – увеселителен парк, на 32 км  от центъра на Париж. Идеята за царството на приказките е на Уолт Дисни. „Дисниленд“ се състои от 2 тематични парка: Дисни парк и Дисни студио. Паркът е разположен на 560 декара и има почти кръгла форма. В средата на парка се издига Замъкът на спящата красавица. На неговата територия се намират четири царства – Дивият запад, Страната на приключенията, Светът на приказките и Страната на откритията и космическите полети.  Освен това допълнителна атракция представляват множеството влакчета, люлки, корабчета, шоу програми и концерти, кино и дискотеки. Нощувка.
   

СЕДМИ ДЕН–25.08. Закуска.Свободен време в Париж или възможност за посещение на: двореца “Версай” – пищен, прекрасен и бляскав. Сред великолепно озеленените градини, този мащабен по размер и прекрасен на вид дворец се откроява като скъпоценен камък в цялата си прелест.  Построен в средата на 17-ти век по време на управлението на Луи XIV Кралят-Слънце,  за да финализира абсолютната власт на френската монархия, която тогава е била в своя апогей. Около 30 000 работници и войници са се трудили върху тази мащабна конструкция, сметките за която почти са унищожили запасите на кралството. Работата по проекта започва през 1661 г. под ръководството на известни архитекти, художници, интериорни дизайнери, чиито работници са изравнявали хълмове, източвали блата и премествали гори, докато са оформяли привидно безкрайните градини, езера и фонтани, за да постигнат така желания външен вид на несравнимото творение.

Всеки малък корниз, таван или врата в интериора са украсявани с грандиозни, импозантни стенописи, мрамор, позлата и дърворезби, взаимствали символи от гръцката и римската митология. Апартаментите на краля и на кралицата, например, включват стаи, посветени на Херкулес, Венера, Диана, Марс и Меркурий. Разкошът и изобилието достигат своя връх в Galerie des Glaces (Огледалната зала), 75-метрова бална зала със 17 огромни огледала от едната страна, а от друга, равен брой прозорци с изглед към градините и залязващото слънце.

Преди няколко години, замъкът е бил подложен на цялостна реставрация на стойност 400 милиона евро.Този дворец-мечта е място, което заслужава само една секунда внимание, а после сами ще искате да се наслаждавате на всеки един детайл с часове.  Свободно време. Трансфер до летището. 21.20ч.- Отпътуване от Париж за София. 00.55ч.- Пристигане в София. По желание трансфер за туристите от Пловдив и Хасково.

 

Цената включва

  • 6  нощувки със закуски в хотели;
  • Самолетен билет София-Париж/Бове-София с включени летищни такси и ръчен багаж с малък ръчен багаж с максимални р-ри 40см х30смх20см;
  • Автобусен транспорт по програмата;
  • Туристическо обслужване на български език по време на екскурзията;
  • Медицинска застраховка.

Цената не включва

  • Входните такси на посещаваните туристически обекти;
  • Айфелова кула до 3 ет./входна такса и резервация/ - 70 лв., за младежи до 24г.- 45 лв.;
  • Двореца “Версай”/автобусен транспорт, входна такса и резервация за час/– 100лв., до 26г. – 50лв.;
  • Музей “Лувър” /входна такса и резервация/ – 50лв., за лица до 26 години- безплатно;
  • Увеселителен парк Дисниленд/автобусен транспорт, резервация и входна такса за 1 парк/- 185 лв.
  • Кабаре “Мулен Руж”/вариететна програма, ½ бутилка шампанско/– 260лв.;
  • Багаж до 10кг./ръчен/- с максимални размери 55см Х 40см Х 20 см- 70 лв.;
  • Регистриран багаж до 20кг.– 160 лв;
  • Трансфер до летище София и обратно– 60лв.
  • Градска такса – заплаща се на рецепция 

   

  * Горепосочените допълнителни услуги като багаж и допълнителни мероприятия/посещения на атракции/ се заявяват по желание на потребителите при записване за екскурзията, заплащат се предварително, и се провеждат при минимум 20 туристи.

  При по-късно заявяване, туроператорът може да откаже предоставянето им, ако има обективни пречки за това, или да поиска заплащането на допълнителна такса, в зависимост от разходите за по–късната резервация.

  **Горепосочените цени на допълнителни услуги включват входни такси, също така и допълнителни разходи и посреднически такси за резервация, екскурзоводски възнаграждения, автобусен транспорт и паркинг.

  ***Градските(сити) туристически такси са определени от съответното населено място, които потребителите–пътуващи са длъжни да заплатят в местата за настаняване (хотелите) в деня на настаняване.

   

 

Календар

Избрани оферти

Екскурзии

Блог

Новини

26.06.2022

Да пътуваш, означава да притежаваш света!

Вече почти всички държави в ЕС са премахнали ограниченията за пътуване или изискванията за представяне на зелен сертификат.  

18.01.2022

Зелените сертификати над 9 месеца стават невалидни за пътуване в ЕС от 1 февруари

След две седмици - от 1 февруари, в ЕС влизат в сила нови правила за валидността на ковид сертификатите за ваксинация. Тези, които са по-стари от 9 месеца, няма да могат да се използват за пътуване...

Абонирайте се за актуалните ни оферти