ЕКСКУРЗИЯ МИАНМАР, ЛАОС, ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА

Самолет
ОЧАКВАЙТЕ НОВИ ДАТИ ОКТОМВРИ 2022
с водач на български език
САМОЛЕТ
17 дни / 15 нощувки
31.12.2022
от 6464 лв.
Дата Цена Резервация
31.12.2022 от 6464 лв. Резервирай

Програма

ЕКСКУРЗИЯ МИАНМАР, ЛАОС, ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА - ЦЯЛ ИНДОКИТАЙ

ТАЙНИТЕ НА КХМЕРСКИТЕ ХРАМОВЕ, БУДИСТКИ РИТУАЛИ И МАГИЯТА НА ИНДОКИТАЙ

18 дни / 15 нощувки
Маршрут:
София - Доха - Хо Ши Мин /Тунелите Ку Чи, плаващите пазари Кай Бе/ - Сием Рийп /Ангхор Том и Ангхор Ват/ - Луанг Прабанг - Ханой - залива Халонг - Ханой - Янгон - Баган - Мандалай /Сагаинг, Ава/ - Янгон - Доха - София

ОЧАКВАЙТЕ НОВА ДАТА ЗА ОКТОМВРИ 2022 Г.

Важно: Страната Мианмар все още не е отворена за туристи.
ПЪРВИ ДЕН: СОФИЯ-ДОХА
Полет София-Доха на АК Катарски авиолинии. Излита в 12:25ч. Каца в Доха в 18:15ч. Излита от Доха в 20:10ч.
ВТОРИ ДЕН: ХО ШИ МИН /ЗАКУСКА, ОБЯД/
Каца в Сайгон /Хо Ши Мин/ в 07.15ч. Посрещане от представител на партньорската фирма и първо се отправяме към битов ресторант за закуска и освежаване. Запознанството ви с Виетнам ще започне именно с кулинарията: ще пробваме прочутата супа с кнедли и телешко Pho Bo и специалитета Pho. Следва полудневна обиколка на град Хо Ши Мин, разположен северно от делтата на река Меконг. Някогашният Сайгон е най-големият град във Виетнам, културен, търговски и туристически център, наричан често „Перлата на Изтока”. Обиколката включва: Историческия музей, Катедралата Нотр Дам, театъра и старата поща, Сградата на Пощата - проектирана от Густав Айфел, посещение на Военния музей. Продължаваме с Пагодата Лам, Пагодата Тиен Хау - една от най-старите пагоди извън Китай. Обяд в битов ресторант. Следва посещение на Двореца на Обединението (някогашен Президентски Дворец, изиграл съществена роля за падането на Сайгон през 1975г). Обиколката приключва в пъстрия и забързан Чолон /Китайския Квартал/. Трансфер до хотела. Настаняване в Palace Saigon Hotel 3* или подобен за 3 нощувки. Нощувка.
ТРЕТИ ДЕН: ХО ШИ МИН - ТУНЕЛИТЕ КУ ЧИ - ХО ШИ МИН / ЗАКУСКА, ОБЯД/
Закуска. Среща в лобито на хотела с Вашия гид и отпътуване за тунелите Ку Чи. Никога не разкрити от американските военни по време на Виетнамската война, тунелите Ку Чи са важна база на виетнамските партизани. С дължина над 200 км., тази невероятна подземна мрежа, която свързва бившите командни пунктове, болници, подслони и оръжейни заводи, е изкопана на ръка, с най-примитивни средства - лопати и селски кошници за изнасяне на пръстта. По време на разходката из района се разказва за ежедневието на Виетконг - виетнамската Съпротива, виждат се умело прикритите входове и сложните капани. Обяд в битов ресторант. Връщане в Хо Ши Мин. Свободно време. Нощувка.
ЧЕТВЪРТИ ДЕН: ХО ШИ МИН - ПЛАВАЩИТЕ ПАЗАРИ КАЙ БЕ - ХО ШИ МИН /ЗАКУСКА, ОБЯД/
След закуска (около 08.30ч.) среща в лобито на хотела с Вашия гид и отпътуваме към Вин Лонг - провинция в сърцето на делтата на река Меконг. При пристигане в град Май То (на 2 часа от Хо Ши Мин) - сърцето на Делтата на Меконг, известен със своите оризови тераси и овощни градини.
Първата ни спирка е пагодата Вин Транг - най-старата пагода в Южен Виетнам, шедьовър на т.нар. Меконг архитектура - комбинация от виетнамска, кхмерска и западно европейска архитектура. Качваме се на круизно корабче с което бавно се придвижваме по Меконг, и спираме в селца, съхранили древните култура и бит - ферми за отглеждане на пчели и орхидеи, ще опитаме прясна медовина и вино от мед, пресни тропически плодове. Посещение на Кокосова Ферма, за да се запознаем с местните занаяти, да опитаме сладки от кокос и домашно приготвен чай с мед, наслаждавайки се на представление на живо с типичната за региона Тай Ту музика. Обяд в битов ресторант с типична за Делтата кухня с много рибни специалитети, супи и пресни зеленчуци. Връщане в Хо Ши Мин. Обяд в Хо Ши Мин. Връщане в хотела Свободно време. Нощувка.
ПЕТИ ДЕН: ХО ШИ МИН - СИЕМ РИЙП /ЗАКУСКА, ВЕЧЕРЯ/
Закуска. Полет Хо Ши Мин - Сием Рийп на АК Cambodian Angkor Air. Трансфер и настаняване в Somadevi Angkor Resort & Spa  4*  или подобен за 2 нощувки Вечеря с шоу програма - представление на живо на традиционни кхмерски танци апсара. Нощувка.
ШЕСТИ ДЕН: СИЕМ РИЙП /ЗАКУСКА, ОБЯД/
Закуска. Среща в лобито на хотела с Вашия гид за целодневна екскурзия - обиколка на последната столица на великата Кхмерска империя - Великия град Ангкор Том. Основан е от най-великия строител, крал Джаяварман VII, който обединява княжествата и създава кхмерската империя. Градът е заобиколен от 8-метрови стени, образуващи перфектен квадрат. Посещават се: Южната порта - украсена с изображения на слонове и 4 огромни лица, а от двете страни на пътеката 54 богове и демони държат свещената змия Нага; Будисткият храм Байон, великолепен архитектурен шедьовър от XII век, последното огромно култово съоръжение, построено в Ангкор и видимо от далеч със своите 54 кули, символизиращи 54-те провинции на кхмерската империя и всяка от кулите е украсена с 4 лица на Авалокитшвара - Богът на Добротата и Милосърдието. Огромните 216 каменни лица са ориентирани към 4-те посоки на света; Терасата на слоновете - мястото, откъдето кралят и неговият двор са наблюдавали победоносните шествия на армията; Терасата на прокажения крал - наречена така заради скулптура от XV век на хиндуисткия бог на смъртта Яма, покрита с мъх, напомняща на болен човек и съответстваща на легендата за прокажения крал на Ангкор. Обяд в битов ресторант.
Нашето пътешествие в царството на кхмерите продължава с посещение на Ангкор Ват (ЮНЕСКО) - най-голямото култово съоръжение на планетата. Общата площ на храмовия комплекс е 2 кв.км. Построен е от крал Сурияварман II, през XIIв. - време на разцвет на кхмерското кралство, като хиндуистки храм, посветен на Вишну. Сътворен е в стила на Дравидската архитектура, съгласно древните хиндуистки представи за света - централната му кула наподобява пирамида, а 5-те кули символизират 5-те върха на митичната планина Меру - дом на Боговете. Външните му защитни стени са символ на планините, заобикалящи света, а огромният ров с ширина 190 метра символизира океана. Стените вътре са украсени с 2-метрови каменни барелефни сцени от хиндуистката митология и военните подвизи на краля, а над 2000 апсара танцьорки украсяват второто ниво на храма. Фигурите най-добре се открояват преди залез, когато слънчевите лъчи падат върху тях. Построен с цел да бъде кралски храм, по-късно става мавзолей на Сурияварман II. Разглеждане на Та Пром - един от най-живописните храмове, известен с това, че е във вида, в който е открит през XIX век - опасан от коренищата на вековни дървета. Храмът е посветен на майката на крал Джаяварман VII и е проектиран като университет. Според надпис върху храма, в строежа са участвали над 80 000 души и върху него се извисявали 38 кули. Посещение на кралския басейн за ритуално къпане Сра Сранг. Нощувка.
СЕДМИ ДЕН: СИЕМ РИЙП - ЛУАНГ ПРАБАНГ /ЗАКУСКА, ОБЯД /
Закуска. Среща в лобито на хотела с Вашия гид за целодневна екскурзия до езерото Тонле Сап - най-голямото сладководно езеро в югоизточна Азия, Великото Езеро на Камбоджа. Пътуване през традиционни кхмерски селца. Разходка с лодка до плаващото село Chong Khneas, на 10 км от Сием Рийп -ще добиете представа за живота на неговите обитатели, чиито храмове, къщи, пазари, болници и училища са наколни постройки, а учениците се придвижват с малки гребни лодки. Обяд в битов ресторант. Ще посетим местните работилници "Chantiers Ecoles - Les Artisans d'Angkor", които пазят живи кхмерските арт традиции по дърворезба и гравиране на камъни. Посещаване Фабрика за коприна, където ще видите целия процес - от отглеждане и хранене на копринените буби, през екстракцията на коприна и същинското превръщане на нишките във ефирен плат, а накрая ръчното му боядисването. Трансфер до летище. Полет Сием Рийп - Луанг Прабанг на АК Laos Airline. Трансфер и настаняване в Santi Resort & Spa 4* или подобен за 2 нощувки.
Луан Прабанг е най-добре съхранилият своите традиционни ценности и облик град в Югоизточна Азия. Спокойствието и естественото очарование на този град с неговата прекрасна природа, го правят едно от най  - посещаваните места в Лаос. Нощувка.
ОСМИ ДЕН: ЛУАНГ ПРАБАНГ  - ПЕЩЕРАТА ПАК ОУ -  ЛУАНГ ПРАБАНГ /ЗАКУСКА , ОБЯД /
Възможност за по-ранобудните: ако Ви се става преди изгрев слънце, можете да станете свидетели на един много интересен ежедневен ритуал - шествие от стотици монаси, облечени в традиционните за будизма оранжеви роби, които събират милостиня (основно ориз) от благочестивите жители на града.
Закуска. Среща в лобито на хотела с Вашия гид за целодневна екскурзия: Разходка с круизно корабче по р. Меконг - покрай нас като в калейдоскоп се нижат ено след друго традиционни лаоски рибарски селца - докато стигнем до свещените Пещери Пак Оу: 2 свързани пещери, украсени с хиляди позлатени и лакирани статуйки на Буда в различна форма, оставени като дарение от поклонници. По пътя спираме в традиционното селце Бан Ксангхай, където се дестилира и произвежда местно оризово вино. После посещаваме работилница за рисувана хартия Бан Ксанг Конг. Обяд в битов ресторант. Обиколка на Луанг Прабанг: най-старият Храм Ват Сене, уникалният Ват Ксиентонг със заострените му покриви спускащи се до земята, типичен пример за традиционна лаоска архитектура. Качване до панорамната площадка Фуси, за да се насладимте на уникалния залез и отблясъците на последните слънчеви лъчи по свещената позлатена ступа. Свободно време на нощния пазар, където ще се радвате на богат избор платове, тъкани и рисувани ръчно от племената в околните хълмове на Луанг. Нощувка в Луанг Прабанг.
ДЕВЕТИ ДЕН: ЛУАНГ ПРАБАНГ - ХАНОЙ /ЗАКУСКА/
Закуска. Ще посветим сутринта отново на Луанг Прабанг: посещение на бившия Кралски дворец, сега превърнат в Национален Музей с експозиция, отразяваща богатството на лаоската култура, с артефакти и шедьоври от дните на първите лаоскрале до ден днешен. Свободно време до обяд за разходка из уличките на Луанг Прабан. Трансфер до летище. Полет Луанг Прабанг - Ханой на АК Laos Airline. Трансфер до хотела. Настаняване в The Light Hanoi Hotel 3* или подобен за 2 нощувки със закуски. Нощувка.
ДЕСЕТИ ДЕН: ХАНОЙ - ЗАЛИВА ХАЛОНГ/ЗАКУСКА, ОБЯД, ВЕЧЕРЯ/
Закуска. Отпътуване към делтата на Червената река и залива Халонг - Залива на Излитащия Дракон, през тучни оризови поля, за круиз с кораб Stellar Cruise 4* или подобен. Обяд с морски дарове и специалитети на виетнамската кухня. Докато корабът се носи из Залива, ще се насладите на уникални гледки и ще направите снимки на изумрудени лагуни, мангрови горички, обрамчили над 2 000 островчета и побити в морето гранитни скали - като гръбнак на Дракон, който се готви за полет. Разходката продължава към Пещерата на Изненадите  (Sung Sot). Отплаваме към най-известната пещера в залива Сунг Сот. Влизане в пещерата. Свободно време за каякинг или шнорхелинг. Вечеря с ексклузивно 5-степенно меню с традиционни морски дарове, типични за Халонг. На палубата с напитка в ръка изпращате последните лъчи на залязващото над залива слънце. По желание възможност за нощен риболов на калмари или участие в уроци по кулинарно майсторство заедно с екипажа. Нощувка.
ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН: ЗАЛИВА ХАЛОНГ -  ХАНОЙ /ЗАКУСКА, ОБЯД/
Закуска. По-ранобудните могат да започнат деня с уроци по тай чи на палубата, преди закуска. Закуска. Отпътуване с малки гребни лодки към Пещерата Луон, покрай островчета с екзотични имена като Човешка глава и острова на Костенурката, Барабана, Девата, Краставата Жаба. Обяд в ресторант на пристанището (Cua Vang Restaurant) - типична виетнамска кухня с морски дарове. Трансфер до Ханой (2 часа). Възможност за посещение на традиционнот Водно куклено шоу. Настаняване в хотел The Light Hanoi Hotel 3* или подобен. Нощувка.
ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН: ХАНОЙ - ЯНГОН /ЗАКУСКА, ОБЯД/
Закуска. Полудневна панорамна обиколка на Ханой - Етнографския музей, Храмът на Литературата - първият Конфуциански колеж, построен през 11-ти век като първия университет във Виетнам, Пагодата Тран Куок (Пагодата с 1 стълб), езерото Хоан Кием, храма Нгок Сон. Комплексът Хо Ши Мин с мавзолея, и прословутата 36-та улица на Стария Град. Свободно време в Стария Квартал на Ханой, където можете да си напазарувате красиви ръчно изработени тъкани, дърворезби, статуетки, сувенири. Обяд в битов ресторант. Трансфер до летище. Полет Ханой - Янгон на АК Vietjet Air. Трансфер и настаняване в  Rose Garden Hotel 4* или подобен. Нощувка.
ТРИНАДЕСЕТИ ДЕН: ЯНГОН - БАГАН /ЗАКУСКА, ОБЯД/
Закуска. Ранен трансфер до летище. Полет Янгон - Баган на АК Air Myanmar, най-богатият археологически комплекс на Азия, където хиляди храмове и пагоди свидетелстват за едно богато и велико минало. Трансфер и настаняване в хотел Amazing Resort Bagan 4* - за 2 нощувки. Отправяме се на целодневна обиколка на Баган, столицата на царство Баган ( IX-ти до XIII-ти век). По време на просперитета на царството между ХІІ-ти и ХІІІ-ти век, в самото поле на Баган са построени над 10 000 будистки храмове, пагоди и манастири, от които над 2200 оцеляват и до наши дни. Започваме с най-известната - пагодата Швезигон (11в), считана за прототип на по-късните Мианмарски пагоди. Ще посетим известните храмове Wetkyi-inn Gubyaukgyi, с техните невероятни стенописи, също и храма Htilominlo, известен със своите гипсови орнаменти и корнизи. Обяд в битов ресторант. Следобеда посещаваме Археологическия Музей, храмът Anada, и абсолютния архитектурен шедьовър: манастира Anada Okkyaung, най-високият в Баган храм Thatbyinyu, и денят ни завършва, гледайки залеза от Bu Phaya. Връщане в хотела. Нощувка.
ЧЕТИРИНАДЕСЕТИ ДЕН: ПЛАНИНАТА ПОПА /ЗАКУСКА, ОБЯД/
Закуска. Целодневна екскурзия до планината Попа - Мианмарският „Олимп”, считано за светилище на боговете. Национален парк Popa Mountain Park приютява над 150 ендемични лековити билки. Обяд в битов ресторант. Следобед се връщаме в Баган. Настаняване в хотел Amazing Resort Bagan 4*. Нощувка.
ПЕТНАДЕСЕТИ ДЕН: МАНДАЛАЙ - САГАИНГ - АВА /ЗАКУСКА, ОБЯД/
Закуска. Трансфер до Мандалай с частен бус. Качваме се първо на хълма Сагаинг, за да се насладим на уникалната панорама. Посещение на пагодата Son U Ponnya Shin. Продължаваме към старинното древно градче Ава. Разхождаме се по неговите тесни калдъръмени улички с традиционна рикша. Обяд. Посещаваме Кралския Дворец, наблюдателната Кула и Манастира Bagaya. Връщаме се в Мандалай, като по път спираме за разходка археологически комплекс Amarapura /някогашна столица/, на брега на р. Иравади. Фотостоп на моста U Bein bridge, направен от чисто тиково дърво. Сега Амарапура е известен с тъканите от коприна и висококачествен памук, както и със леенето на бронзови изделия. Настаняване в Hotel Marvel 3* или подобен. Нощувка.
ШЕСТНАДЕСЕТИ ДЕН: МАНДАЛАЙ - ЯНГОН /ЗАКУСКА, ОБЯД/
Закуска. Посещение на Манастира Швенандау (Shwe Nan Taw), наричан още „Златният палат”, известен с уникалните си дърворезби. Посещение на пагодата Кутодау(Kuthodaw Pagoda), приютила най-голямата книга в света. Обяд в битов ресторант. Трансфер до летище и полет Мандалай - Янгон на АК Air Myanmar. Трансфер и настаняване в Янгон в Rose Garden Hotel 4* или подобен. Нощувка.
СЕДЕМНАДЕСЕТИ ДЕН: ЯНГОН /ЗАКУСКА, ОБЯД/
Закуска. Туристическа обиколка на Янгон: Пагодата Слюе (Slue Pagoda) - смята се, че там се намира косъм на Буда. Продължаваме с Кметството на Янгон, Паметникът на независимостта - голям обелиск, охраняван от статуи на лъвове. Следва посещение на Karaweik Hall - реплика на традиционна бирманста кралска ладия. Последната ни спирка е „златната пагода” Шведагон, издигаща се на 100 метра височина, построена преди 2500 година, повреждана многократно от земетресения. Обяд в битов ресторант.  Свободно време на известния пазар Bogyoke Aung San, най-популярният пазар в Янгон, където можете да се изкушите от ръчно тъкани и рисувани традиционни мианмарски платове, лакирани изделия, антични предмети, картини, бижута и скъпоценни камъни като рубини, сапфири и други скъпоценни камъни. Трансфер до летище.
ОСЕМНАДЕСЕТИ ДЕН: ЯНГОН - ДОХА - СОФИЯ
Полет Янгон - Доха на АК Катарски авиолинии. Излита в 01.05ч. Каца в Доха в 05.15ч. Излита от Доха в 06:55ч. Каца в София в 11:25ч.
 

ПАКЕТНА ЦЕНА | ЕКСКУРЗИЯ МИАНМАР, ЛАОС, ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА

 

НАСТАНЯВАНЕ

ПАКЕТНА ЦЕНА

Възрастен в двойна стая

3 298 евро / 6464 лева

Възрастен в единична стая

3 798 евро / 7444 лева

ПАКЕТНАТА ЦЕНА Е ВАЛИДНА ПРИ ГРУПА OT МИНИМУМ 15 ДУШИ

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

 • Самолетни билети за международни полети София - Доха- Ханой / Янгон - Доха - София на АК Катарски авиолинии с включени летищни такси.
 • Вътрешни полети с включени летищни такси по отсечките
  • Хо Ши Мин - Сием Рийп на АК Cambodian Angkor Air.
  • Сием Рийп - Луанг Прабанг на АК Laos Airline;
  • Луанг Прабанг-Ханой АК Laos Airline;
  • Ханой- Янгон на АК Vietjet Air;
  • Янгон - Баган на АК Air Myanmar;
  • Мандалай - Янгон АК Air Myanmar;
 • Всички трансфери, описани по програма, с частен климатизиран микробус категория – туристически;
 • 15 нощувки във хотели 3*/4* по програма както следва:
  • 3 нощувки със закуски в Сайгон в хотел Palace Saigon Hotel 3* или подобен;
  • 2 нощувки със закуски в Сием Рийп в хотел Somadevi Angkor Resort & Spa 4* или подобен;
  • 2 нощувки със закуски в Луанг Прабанг в хотел Santi Resort & Spa 4* или подобен;
  • 2 нощувки със закуски в Ханой в хотел The Light Hanoi Hotel 3* или подобен;
  • 1 нощувка пълен пансион круизния кораб Stellar Cruise 4* или подобен;
  • 2 нощувка със закуска в Янгон в Rose Garden Hotel 4* или подобен;
  • 2 нощувки със закуска в Баган в Amazing Resort Bagan 4* или подобен;
  • 1 нощувка със закуска в в Мандалай в Hotel Marvel 3* или подобен;
 • Круиз по залива Халонг;
 • Изхранване: 16 закуски, 14 обяда и 2 вечери
 • Всички турове и обиколки, описани по програма с частен климатизиран микробус и местен екскурзовод на английски/руски език и съответно превод на български от страна на водача;
 • Входни такси на посещаваните обекти;
 • Минерална вода по време на турове и обиколки;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на ЗАД Армеец;
 • Застраховка отговорност на туроператора;
 • Водач на групата от България - при група от 15 души;
ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Туристическа многократна виза за Виетнам - 50 щатски долара/ около 90 лева, която се заплаща и полага на място при пристигане (необходима е снимка с размери 4 x 6 см);
 • Виза за Камбоджа,  заплаща се на летището при пристигане, 35 долара/ около 61 лева (необходима е снимка с размери 4 x 6 см);
 • Виза за Лаос,  заплаща се на летището при пристигане, 31 долара/ около 54 лева (необходима е снимка с размери 4 x 6 см);
 • Лични разходи;
 • Медицинска застраховка на лица над 70 години – доплащане 28 лева;
 • Бакшиши за шофьора и екскурзоводите, събират се предварително в София - 30 долара/ около 54 лева на човек;
 • Безалкохолни и алкохолни напитки по време на храненията
 • Разходи от личен характер
 • По желание сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“ - Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката; Моля консултирайте се с наш представител
 • По желание включване на покритие за „Допълнителни рискове“ към застраховка - Моля консултирайте се с наш представител.

Екскурзия Мианмар, Лаос, Виетнам и Камбоджа | ЦЯЛ ИНДОКИТАЙ - 2020

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

 • Аванс в размер на 1150 евро/ 2255 лева на човек, копия на паспортите на всички пътуващи, сключване на договор
 • Пълно плащане до 23.12.2019г.
УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИЯ:
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора за пътуване по програма "Екскурзия Мианмар, Лаос, Виетнам и Камбоджа  - 2020" по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
 • При анулация до 31.10.2019г. - без неустойка.
 • При анулация от 01.11.2019г. до 22.12.2019г. - неустойка в размер на 40% от общата цена на пътуването.
 • При анулация от 23.12.2019г. до 31.01.2020г. - неустойка в размер на 70% от общата цена на пътуването.
 • При анулация след 01.02.2020г. или неявяване за полет-неустойка 100% от общата цена на пътуването.
 • В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка. В този случай ПОТРЕБИТЕЛЯТ не може да има претенции за връщане на част от стойността на заявените, но неизползвани услуги.
 • ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 16.02.2019г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна;
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум шест месеца след датата на връщане от пътуването 
 • За входно-изходна виза за Виетнам - (заедно с червения задграничен паспорт, са необходими по 2 снимки паспортен формат размери 4 х 6 см., попълнен формуляр за издаване на /попълва се в самолета или на летище. Полага се на място при пристигане.
 • Виза за Камбоджа - заедно с червения задграничен паспорт, е необходима 1 снимка паспортен формат размери 4 х 6 см.. Полага се на място при пристигане.
 • Виза за Лаос - заедно с червения задграничен паспорт, е необходима 1 снимка паспортен формат размери 4 х 6 см.. Полага се на място при пристигане.
 • За деца под 18г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
 • Цената е калкулирана при курс на Щатски долар 1 USD = 1.76 лв. При увеличение на този курс с повече от 5%, туроператорът си запазва правото да преизчисли посочените цени по курс към датата на крайното плащане.
 • Александър Тур си запазва правото на промяна на указаните хотели с други от същата или по-висока категория. Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата и не е предпоставка за отказване на пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ
 • При пътуване на семейства с деца под 12г. по програма "Екскурзия Мианмар, Лаос, Виетнам и Камбоджа  - 2020", децата ползват намаление от цената на хотелското настаняване. Намалението подлежи на доуточнение.
 • Минимален брой записани, необходим за осъществяване на пътуването:  15 души. Краен срок за уведомяване клиентите относно набран минимален брой за група: 
 • Информация относно здравните изисквания:  няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване по програмата. ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО хапчета против малария - прием по схема, ваксинация за превенция за жълта треска.
 • Пътуване на лица с ограничена подвижност:  Пътуването като цяло НЕ Е  подходящо за лица с ограничена подвижност.
 • Език на извършване на туристическите услуги по програма "Екскурзия Мианмар, Лаос, Виетнам и Камбоджа  - 2020": водач на български език при група от мин. 15 души, допълнителните екскурзии се провеждат на английски език с превод на български език при група от мин. 15 души.
 • Часовете на полетите са в местно време.
 • Посочените категории на хотелите са според местната категоризация за съответната дестинация.
 • Валута: 1 USD =22,806 (Виетнамски донг); 1 USD =3,981.90KHR (Камбоджиански риел)
 • Часово време: България - 12:00ч., Виетнам, Камбоджа - 17:00ч.

Екскурзии

Новини

26.06.2022

Да пътуваш, означава да притежаваш света!

Вече почти всички държави в ЕС са премахнали ограниченията за пътуване или изискванията за представяне на зелен сертификат.  

18.01.2022

Зелените сертификати над 9 месеца стават невалидни за пътуване в ЕС от 1 февруари

След две седмици - от 1 февруари, в ЕС влизат в сила нови правила за валидността на ковид сертификатите за ваксинация. Тези, които са по-стари от 9 месеца, няма да могат да се използват за пътуване...

Абонирайте се за актуалните ни оферти