Италианските езера – Лаго Маджоре, Гарда, Комо – 05.08.2022

Самолет
ИТАЛИЯ - Беладжо, Стреза, Изола Бела, Изола Мадре, Лаго ди Гарда, Бардолино, Сирмионе, Милано, Лаго Маджоре, Комо
4 дни / 3 нощувки
от 0 лв.
Дата Цена Резервация

Програма

Програма

КОМО – БЕЛАДЖО – ТРЕМЕЦО – ЛАГО МАДЖОРЕ – СТРЕЗА – „ИЗОЛА БЕЛА“– „ИЗОЛА МАДРЕ“ – МИЛАНО –  ЛАГО ДИ ГАРДА – СИРМИОНЕ

Дата на отпътуване: 05.08.2022г.

Италия е страна с множество езера, но най-известните и безспорно най-красивите са в Северна Италия, в подножието на Алпите. Съчетанието на топло слънце и прохладната меланхолия на севера привличат още от древността богати римляни, по-късно много знатни особи и известни личности. Хармонично вписани в този великолепен пейзаж на прекрасната природа са старинни замъци, дворци и съвременни шикозни постройки около бреговете на езерата. Благоприятният климат за растения характерни за Средиземноморието се допълват от засадените кипариси, палми, олеандри, лозя, цитрусови дръвчета, ухаещи цветя.

 

ПЪРВИ ДЕН – 05.08.2022 14.25ч.-Отпътуване от летище София за Бергамо/Милано / По желание трансфер до летище София за туристите от Хасково, Стара Загора и Пловдив /. 15.30ч.- Пристигане в Милано/Бергамо. Нощувка.

 

ВТОРИ ДЕН – 06.08.2022 Закуска. Отпътуване за езерото Комо – най-дълбокото езеро в Европа, вдъхновило с красотата си много художници, писатели, музиканти и артисти. Разглеждане на  градчето Комо – динамичен и съвременен град, заемащ важно място и до днес в историята на копринената промишленост. Градът е родно място на Плиний Старши, Плиний Младши и на физика Александро Волта. Разходка в историческия център, където се издига средновековното кметство Бролетто и Катедралата с прекрасна готическа фасада и впечатляващ позлатен олтар.

По желание изкачване с финикуляр до Брунате, откъдето се открива прекрасна гледка към езерото, и където се намира вила „Белависта”, в която е починал Пенчо Славейков.

Възможност за избор на програма:

 • Свободно време в Комо и отпътуване за Тремецо с автобус.

или

 

 • По-желание срещу допълнително заплащане ще отпътуваме с лодка, за да се полюбуваме на приказната красота на езерото с интересна  форма на обърнато „У”. Ще се отправим до мястото, където се сливат двата ръкава и ще посетим очарователното градче Беладжо. С основание то е наричано перлата на езерото, заради неповторимите пейзажи към езерото и потъналите в зеленина луксозни вили, дворци и градини. На това райско място умело са съчетани уникалната природа с истинската италианска изисканост. Отпътуване с корабче за Тремецо.

Тремецо се намира на западните брегове на езерото Комо. Място, което е известно най-вече с красивите паркове и градини и прекрасни вили, построени от 18 век до 19 век. Най-впечатляваща от тях е градината на вила Карлота. Нощувка.

 

ТРЕТИ ДЕН – 07.08.2022 Закуска. Отпътуване за Лаго Маджоре – второто по големина езеро в Италия.  Най-известното място на езерото е шикозното градче Стреза, което очарова с  красивия потънал в зеленина от екзотични средиземноморски цветя и растения крайбрежен булевард. Тук са разположени луксозните хотели Регина Палас, Гранд хотел Дес Илес Боромеес, Вила Дукале, Вила Кастели, вила Палавичини, чиито знаменити гости през годините са били крале и кралици, така също Хемингуей, Бърнард Шоу, Тосканини, Чарли Чаплин, Кларк Гейбъл. От Стреза се открива прекрасна гледка към Боромеевите острови – Изола Мадре, Изола дей Пескатори и Изола Бела. Незабравимо преживяване е посещението с корабче на  пленителния “Изола Бела“, на който се намира известния Дворец на принцовете Боромео – един истински бароков оазис, великолепни зали с много произведения на изкуството и уникалните терасовидни градини, считани за един от най-добрите световни  примери за озеленяване в бароков стил. Отпътуване с корабче за „Изола Мадре“ . Ненапразно Густав Флобер нарича Изола Мадре „земен рай”. Паркът е в английски стил с великолепни цветя и екзотични растения, и заема площ от 80 000 кв.м. Самият дворец пази духа на 16-ти век с прекрасна мебелировка. Впечатляват много произведения на изкуството, Залата на сезоните, Приемния салон и колекцията от марионетни кукли. Разглеждане на Милано – финансовата, икономическа и модна столица на Италия. Визитната картичка на втория по големина град е Катедралата, строена повече от пет столетия. Едва ли има в цялата световна църковна архитектура по- просторен паметник на готическата архитектура превърната в символ на необятните възможности на човешкото умение. Тя въздейства със своите размери от 11 700 кв.м и височина от 108,50м. На самия връх на купола е издигната статуята на Богородица, позлатена от местния златар Бини, видима от всички части на града. Преминавайки през пасажа “Виктор Емануил II”, осеян с луксозни бутици се стига до световноизвестната опера “Ла Скала”. Няма да пропуснем по време на нашата обиколка  и Замъка Сфорцеско. Нощувка.

 

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 08.08.2022 Закуска. Отпътуване за най-голямато езеро в Италия – езерото Гарда, където средиземноморската природа среща очарованието на южните Алпи. Най-омагьосващо е градчето Сирмионе, разположено на вдадения на 2,5 км в езерото полуостров Сирмио. Емблема на градчето е строеният през 13 век замък Скалигери, който се отразява във водите  и открива прекрасна гледка и към езерото и към градчето. Освен замъка могат да се видят и две интересни средновековни църкви Сан Пиетро и Санта Мария Маджоре. Любителите на археологията могат да посетят Гроте ди Катуло – руините на една от най-старите римски вили в северна Италия, датираща още от 1 в.пр.н.е., където е живял прочутия певец на любовната лирика Катул. Сирмионе е прочут с лековитите си термални извори. Но най-голямо очарование носят крайбрежните улички с малки магазинчета, уютни кафенета, приятни плажове на фона на естествен декор от маслинови и лимонови дървета, магнолии, олеандри и изобилие от цветя. 17.15ч.- Отпътуване от Милано за София. 20.10ч.-Пристигане в София. По желание трансфер за туристите от Хасково, Стара Загора и Пловдив.

Цената включва

 • Самолетен билет София- Милано с включена летищна такса и и ръчен багаж с максимални размери  40 x 30 x 20 cm;
 • Самолетен билет Милано- София с включена летищна такса и и ръчен багаж с максимални размери  40 x 30 x 20 cm;
 • 3 нощувки със закуски в хотел;
 • Автобусен транспорт по програмата;
 • Туристическо обслужване на български език по време на екскурзията;
 • Медицинска застраховка

Цената не включва

 • Входните такси на посещаваните туристически обекти.
 • Финикуляр до Брунате /по желание минимум 15-желащи/- 11 лв.;
 • Регистриран багаж до 20кг.– 140 лв.;
 • Багаж до 10кг./ръчен/- с максимални размери 55см Х 40см Х 20 см- 70лв.;
 • Трансфер с автобус до летище София и обратно за туристите от Пловдив, Стара Загора и Хасково-70лв.;
 • Билет за кораб от Комо до Беладжо и от Беладжо до Тремецо – 60 лв.;
 • Билет за корабче от Лаго Маджоре до „Изола Бела” и „Изола Мадре” и с включени входни такси за дворците – 90 лв.;
 • Градска такса - заплаща се на рецепция;

 

* Горепосочените допълнителни услуги като багаж и допълнителни мероприятия/посещения на атракции/ се заявяват по желание на потребителите при записване за екскурзията, заплащат се предварително, и се провеждат при минимум 20 туристи.

При по-късно заявяване, туроператорът може да откаже предоставянето им, ако има обективни пречки за това, или да поиска заплащането на допълнителна такса, в зависимост от разходите за по–късната резервация.

*Горепосочените цени на допълнителни услуги включват входни такси, също така и допълнителни разходи и посреднически такси за резервация, екскурзоводски възнаграждения, автобусен транспорт и паркинг.

***Градските(сити) туристически такси са определени от съответното населено място и потребителите–пътуващи са длъжни да заплатят в местата за настаняване (хотелите) в деня на настаняване.

Календар

Избрани оферти

Екскурзии

Блог

Новини

26.06.2022

Да пътуваш, означава да притежаваш света!

Вече почти всички държави в ЕС са премахнали ограниченията за пътуване или изискванията за представяне на зелен сертификат.  

18.01.2022

Зелените сертификати над 9 месеца стават невалидни за пътуване в ЕС от 1 февруари

След две седмици - от 1 февруари, в ЕС влизат в сила нови правила за валидността на ковид сертификатите за ваксинация. Тези, които са по-стари от 9 месеца, няма да могат да се използват за пътуване...

Абонирайте се за актуалните ни оферти