КАПАДОКИЯ - Земя на феномени (ЕСКИШЕХИР – КОНЯ – КАПАДОКИЯ – АНКАРА)

Автобус
БЪЛГАРИЯ - ЕСКИШЕХИР – КОНЯ – КАПАДОКИЯ – АНКАРА - БЪЛГАРИЯ
7 дни / 6 нощувки
от 660 лв.
Дата Цена Резервация

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии Турция


Програма

29 април - 5 май 2022
20 май - 26 май 2022

28 октомври – 3 ноември 2022
7 дни / 6 нощувки със закуски и вечери без нощни преходи
 
Кападокия - тази земя е като че ли извадена от сънищата и фантастичните приказки. Вятърът и слънцето са изваяли чудновати образувания от скалите, а човешката ръка е издълбала в тях едни от най-старите християнски църкви и манастири. Каменният град се намира в сърцето на Мала Азия, заемайки огромна територия между Понтийските планини и Тавър, Соленото езеро и р. Ефрат. Наричат Кападокия “Земя на светци” - родно място на Св. Георги, тя наистина е едно от най-големите хранилища на средновековното православие. С причудливите си скални пирамиди и гъби, с подземните си градове и скалните църкви, днес Кападокия е един музей на открито, включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство.
 
РЕЗЕРВАЦИЯ БЕЗ РИСК
 • Резервация с 50 лв. депозит!
 • Пълно възстановяване на депозита или заплатената сума в срок от 14 дни при:
 • анулирана програма от туроператора;
 • затворени граници с Турция или забрана за провеждане на екскурзии;
 • при положителен резултат от PCR тест на пътуващ или член на семейството му.
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с COVID-19 покритие;
 • Сертификат „Отмяна на пътуване“ с COVID-19 покритие.
 
  На човек в двойна / тройна стая Единична стая Дете до 6 г. с 2-ма възрастни в стая Дете 6-12 г. с 2-ма възрастни в стая
 
Пакетна цена
 
660 лв.
 
 
820 лв.
220 лв. 500 лв.

ПРОГРАМА
Първи ден: България – мост Явуз Селим Султан - мост Осман Гази – Ескишехир
04:00 Тръгване от Добрич; 05:00 Тръгване от Варна; 07:30 Бургас
Пресичане на Босфора към Азия по най-новия висящ мост Явуз Селим Султан. Наречен е на името на султан Селим I. Широчината на моста е 59 м, а общата дължина 1875 м, от които основният отсек е дълъг 1408 м. Третият мост над Босфора е най-дългият комбиниран мост в света (автомагистрала и железен път), като се нарежда на 8-мо място по дължина сред висящите мостове на планетата.
Продължаване през Азиатски Истанбул. Пресичане на Мраморно море по моста „Осман Гази“. Мостът е построен над Измитския залив и с дължината си от 2682 м е 4-ти по дължина висящ мост в света.
Пристигане в Ескишехир вечерта. Известен като „Турската Венеция“, градът е една от най-посещаваните туристически дестинации в Турция. Ескишехир представя своята богата история под формата на реставрирани цветни къщички в старата част, забавни скулптури, типични сувенири и лули от специален местен минерал и традиционни сладкиши. Едновременно с това, Ескишехир се слави като градът на университетите, парковете и изкуствено прокопаните канали на река Порсук, където можете да се повозите на гондола.
Настаняване в хотела. Вечеря (без включени напитки).
Възможност за разходка покрай река Порсук, където вечерта мостовете над каналите греят в различни цветове.
Нощувка.
 
Втори ден: Ескишехир – Коня – ритуал СЕМА
Закуска в хотела. Освобождаване на стаите.
Туристическа програма в Ескишехир: автобусна обиколка на града, посещение на етнографския комплекс „Одунпазаръ“ (без включена входна такса); джамията Куршунлу; музея на восъчните фигури (без включена входна такса); парка „Кент“ с изкуствен плаж. Свободно време за обяд и разходка с гондола.
Продължаване за Коня - града на Танцуващите дервиши-суфи. Наричат ги „Мистиците на Исляма”. Безспорно най-известен дервиш е Мевляна Джелаледин Руми - един от най-тачените суфи–мистици и най-четените суфи–поети в света. Орденът на Мевляна изповядва една от най-либералните форми на исляма, базирана на неоплатонизма, а идеите му са повлияли на най-големите интелектуалци: от Шекспир до Андерсен. 2008-а година е посветена на паметта и мъдростта му под егидата на ЮНЕСКО.
Настаняване в хотел Dundar. Вечеря.
20:00 Посещение на автентичния ритуал на танцуващите дервиши „СЕМА” в Центъра на дервишите-мевлевии в Коня (продължителност на ритуала ок. 1,30 ч). Цена: 10 лири.


Трети ден: Коня - Кервансарай Султан Хан - Кападокия (подземен град Каймаклъ)
Закуска в хотела. Освобождаване на стаите.
Туристическа програма в Коня:
Посещение на джамията на най-великия селджукски султан Алладин и медресето Каратай, считано за един от големите университети в средновековна Анатолия.
Посещение на мавзолея на Мевляна и музея на Ордена на дервишите.
Свободно време за обяд и разходка в центъра на града.
Отпътуване за Невшехир.
По пътя кратка почивка и посещение на средновековния кервансарай „Султан хан“ - един от най-красивите и най-големите спирки на керваните по Пътя на коприната в Анадола.
Посещение на подземния град Каймаклъ – един от най-добре запазените и пригодени за посещения градове в Кападокия (подземните градове в Кападокия са над 30). Там изцяло под земята са прокопани десетки километри галерии, построени още преди 4000 години от хетите, стигащи понякога до 20 етажа надолу в земните недра. Те са служели за всичко, с което трябва да разполага един град – резервоари за вода, складове за жито, мелници, обори, жилищни помещения. Според някои историци, в кападокийските скални обители и подземни градове са живели до 80 хиляди жители.
Пристигане в Кападокия (под егидата на ЮНЕСКО). Кападокия изниква изведнъж пред погледа – като че ли от нищото се появяват фантастичните конусовидни кули, скални комини от мека туфа, резултат на бурна вулканична дейност преди милиони години. Векове наред местните обитатели са дооформяли изваяното от природата и са го превръщали в жилища, манастири и църкви. Тук около 5 век са основани първите християнски скални манастири, тук Апостол Павел води първите християни, това е родното място на Св. Георги и Св. Василий Велики.
Пристигане в Аванос – очарователно градче, разположено на двата бряга на Червената река, известно с грънчарството и производството на вино.
Настаняване в хотелa. Вечеря. Свободно време за разходка в града. Нощувка.
 
Четвърти ден: Кападокия - Музей „Гюреме“, Гьореме, Долината Зелве, местността Пашабаа, Дервент, Аванос
За ентусиастите – 05:00 сутринта, преди закуска, по изгрев слънце – полет с балон над прелестния лунен пейзаж на Кападокия – преживяване, което не подлежи на описание с думи. Продължава около 45 – 50 минути.
Връщане в хотела. Закуска.
Посещение на Музея на открито „Гьореме“  - най-известното и посещавано монашеско селище в района на Кападокия, в което са запазени повече от 30 църкви от 9 до 11 век с оригинални стенописи. Обектът е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство.
Слизане в градчето Гьореме. Свободно време за обяд.
Посещение на долината на приказните комини Зелве, където оформените под въздействието на вятъра и водата вулканични форми ви връщат още веднъж в мистичността, за да оставят у вас незабравими спомени.
Следва посещение на местността Пашабаа с прочутите гълъбарници и интересни скални образувания. Посещение на Червената долина на Дервент.
Посещение на грънчарско ателие с демонстрация на един от най-старите в района занаяти.
Връщане в хотела. Вечеря.
Програма по желание (заплаща се допълнително):  
Традиционна турска вечер в подземния ресторант „Яшар баба” с богата фолклорна програма (салати и напитки без ограничение). Нощувка.
 
Пети ден: Кападокия - Долината на любовта, Крепост Ючхисар, Долината на гълъбите, Юргюп
Закуска в хотела.
Фотопауза над Долината на любовта.
Посещение на крепостта Ючхисар – най-високата точка в Кападокия, откъдето се открива невероятна гледка към околността. Там има скални домове - стаи издълбани в скалите. Много от тях са непроходими и не могат да бъдат разгледани, тъй като се ползват от множество гълъби..
Посещение на магазин за местни сладки, ядки, сушени плодове, козметични кремове и др.
Посещение на Долината на гълъбите
Посещение на работилница за изработване на бижута.
Продължаване за Юргюп – китно градче, известно с виното и ръчно-направените килими.
Посещение на винарна Turasan, дегустация на вина от Кападокия и възможност за покупка.
Посещение на студио за изкуството „ЕБРУ“
Свободно време в Юргюп.
Връщане в хотела. Вечеря.
 
Шести ден: Кападокия – Аксарай - Соленото езеро Тузгьол - Анкара
Закуска в хотела. Освобождаване на стаите. Отпътуване за Анкара.
По пътя фото-пауза на соленото езеро Тузгьол, второто по големина в Турция.
Пристигане в Анкара. Туристическа програма: Автобусна обиколка на града - дипломатическия квартал, римските бани, храма на император Август, площада с конната статуя на Ататюрк.
Посещение на Мавзолея на Ататюрк.
Посещение на Музея на Анадолските цивилизации и Цитаделата – символ на града.
Настаняване в хотела. Вечеря.
След вечеря по желание - посещение на старата част на града Хамамьоню – пешеходна зона с реставрирани турски къщи, превърнати в магазини, кафенета и национални ресторанти. Възможност да се опита турско кафе на пясък. Заб.: Транспортът до там е организиран индивидуално с таксита, които се заплащат допълнително (ок. 10 лв. в посока на такси)
 
Седми ден: Анкара - България
Закуска в хотела. Освобождаване на стаите. Отпътуване за България с редовни почивки.
Пресичане на Босфора към Европа отново по висящия мост Явуз Селим Султан.
Късно вечерта – пристигане в България.
 
Допълнителна информация:
Последователността на посещение на обектите може да се промени в зависимост от условията.
Полетът с балон над Кападокия се заявява и заплаща предварително в България.
На място се заплащат входовете за съответните обекти – в турски лири.
Необходими документи: Валиден международен паспорт; за деца до 18 год. се изисква нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие.
Визови и санитарни изисквания:
Считано от 03.03.2022 г. е прекратено прилагането на изискване за носене на предпазни маски на открито.
Остава задължителното носене на маски в затворени места като училища, болници, кина, театри и други места, където не може да се осъществи необходимата социална дистанция между хората и във всички видове обществен транспорт (включително междуградски), като автобуси, микробуси, маршрутки, влакове, метро, кораби и самолети.

 
Актуалната информация при пътуване 01.08.2022г.:
Република Турция:
НЕ СЕ ИЗИСКВА представяне цифров Covid сертификат на ЕС за ваксинация, за преболедуване или за проведено изследване (PCR тест или Antigen тест).
Република България:
НЕ СЕ ИЗИСКВА представяне цифров Covid сертификат на ЕС за ваксинация, за преболедуване или за проведено изследване (PCR тест или Antigen тест).
 
Минимален брой за осъществяване на пътуването: 40 туристи. 
Срок за уведомление при недостигнат миним. брой туристи: 14 дни преди датата на тръгване.
Записване и начин на плащане:
Внасяне на 50 лв. при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване
Доплащането се извършва до 14 дни преди отпътуването. 
Места в автобуса: Настаняването в автобуса е по ред на записване.
Стандартни условия за анулации:
до 14 дни преди пътуването - 0%;
13 - 7 дни преди пътуването - 50 % от пакетната цена;
под 6 дни - 100%
Права на Потребителите:
ТУРОПЕРАТОРЪТ декларира, че носи пълна отговорност за точното изпълнение на туристическия пакет като цяло и  спазва основните права съгласно Директива (ЕС) 2015/2302. Подробна информация за Директива (ЕС) 2015/2302 може да намерите на следния интернет адрес:  http://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/?uri=CELEX%3A32015L2302 или на уеб-страницата на Туроператора.
Медицинската застраховка за пътуване в чужбина, включена в пакетната цена,  е съгласно приложимата Нормативна уредба и Общи условия на Застрахователя в рамките на посочената в пакета застрахователна сума, която включва неотложни медицински разходи вследствие на акутно заболяване или злополука, разходи за медицинско транспортиране и репатриране, смърт причинена от злополука. Покритието смърт причинена от злополука не се прилага при лица под 14 години и над 65 години, за недееспособни лица, както и за лица със загубена работоспособност над 50%. Повече информация относно допълнителни възможности за застраховане към включената в пакета застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ – в офиса на фирмата. 
  
Травел Клуб България ЕООД притежава Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност № РКК-01-6032/21.01.2008 г. и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора по чл. 42 ЗТ. на 17.05.2021 – застрахователна полица № 13062110000604 в ЗК ЛЕВ ИНС” АД
За информация и записвания: 052983201, 0884689975; e-mail: office@travelclub.bg

Цената включва

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 6 нощувки: 1 в Ескишехир, 1 в Коня, 3 в Кападокия, 1 в Анкара;
 • 6 закуски в хотелите;
 • 6 вечери в хотелите без включени напитки;
 • Лицензиран  турски екскурзовод на български език, придружаващ групата през цялото време и беседи във всички обекти;
 • Туристически програми в Ескишехир, Кападокия, Коня и Анкара (без входните такси за обектите);
 • Посещение на грънчарско ателие, винарна, студио за изкуството „ЕБРУ“, магазин за местни сладки, ядки, сушени плодове, работилница за бижута, керамичен магазин;
 • Трансфер и посещение на автентичния ритуал на танцуващите дервиши „СЕМА” в Центъра на дервишите-мевлевии в Коня (без входната такса 10 лири);
 • Такси преминаване по мостовете Осман Гази (Измитски залив) и Явуз Селим (Босфора);
 • Комплект разпечатки информационни материали;
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 5 000 евро (включва болнично лечение в случай на заболяване от Covid-19) за лица до 65г.;
 • Сертификат „Отмяна на пътуване“, включваща и отмяна на пътуването поради COVID-19;
 • Представител на туроператора.

Цената не включва

 • PCR тест, антигенен тест или ваксинационен сертификат. Моля, запознайте се с пълните условия в края на програмата;
 • Медицинска застраховка с покритие 5 000 евро за лица от 65 год. до 70 год. – доплащане 4.00 лв.; от 71 год. до 75 год. – доплащане 8.00 лв., от 76 год. до 80 год. – доплащане 16.00 лв.  Лица над 80 год. е необходимо да се застраховат самостоятелно, като предоставят  копие от полицата.
 • Входни такси на местата за посещение към 01.01.2022:
 
Обект Входна такса турски лири
Музей на восъчни фигури - Ескишехир 20,00
Музея на Мевляна в Коня без входна такса
Ритуал на дервишите в Коня 30,00
Медресето Каратай в Коня 8,00
Кервансарай Султан Хан 5,00
Подземен град Каймаклъ 50,00
Музея на открито „Гьореме“  75,00
Долината Зелве и Пашабаа 30,00
Крепост Ючхисар 20,00
Музея на Анадолските цивилизации - Анкара 40,00
Приемник + слушалки по време на цялата екскурзия  70,00
  348,00 лири = 52 лв.
 
 

 

 

 
                                                                           


Окончателната цена на входните такси ще бъде обявена 14 дни преди пътуването!
Допълнителни мероприятия:
1. Посещение на атракционно ориенталско заведение с богата музикална програма и неограничени напитки местно производство – 25 евро;
2. Полет с балон над Кападокия с лицензирана местна компания, с включени лека закуска преди полета, сертификат и чаша шампанско – около 120 евро. Екскурзията "Полет с балон над Кападокия" се осъществява от местни лицензирани компании, като провеждането им не се осъществява при вятър, мъгла и дъжд или по преценка на екипа. Посочената цена е към дата 10.01.2022. Поради повишения интерес към екскурзията на място и спекулативната намеса на местни туроператори  и местни компании,  цената се актуализира 7 дни преди отпътуване, като туристите ще бъдат уведомени. Окончателната цена се потвърждава от екскурзовода на групата ден преди мероприятието. Ако поради повишение на цените на услугите, неблагоприятни метеорологични условия  или по обективни причини, посочената услуга не може да бъде извършена, внесената сума ще бъде възстановена в пълен размер. В такъв случай, ТУРОПЕРАТОРЪТ не дължи неустойки и компенсации на ПОТРЕБИТЕЛЯ. Полетът с балон над Кападокия се заявява и заплаща предварително в България.
3. 
Разходи от личен характер, обяди и бакшиши.

Календар

Избрани оферти

Екскурзии

Блог

Новини

26.06.2022

Да пътуваш, означава да притежаваш света!

Вече почти всички държави в ЕС са премахнали ограниченията за пътуване или изискванията за представяне на зелен сертификат.  

18.01.2022

Зелените сертификати над 9 месеца стават невалидни за пътуване в ЕС от 1 февруари

След две седмици - от 1 февруари, в ЕС влизат в сила нови правила за валидността на ковид сертификатите за ваксинация. Тези, които са по-стари от 9 месеца, няма да могат да се използват за пътуване...

Абонирайте се за актуалните ни оферти