„КАПАДОКИЯ ОТ КРАЙ ДО КРАЙ”

Комбиниран
БЪЛГАРИЯ - АНТАЛИЯ – ТАРС – АДАНА – КАПАДОКИЯ: НИДЕ – КАЙСЕРИ – АВАНОС – ГЬОРЕМЕ – ЮРГЮП – УЧХИСАР – КОНЯ – АНТАЛИЯ - БЪЛГАРИЯ
8 дни / 7 нощувки
от 1315 лв.
Дата Цена Резервация

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии Турция


Програма

16-23 октомври 2022
8 дни / 7 нощувки със 7 закуски и 6 вечери
САМОЛЕТ И АВТОБУС
 
ПЪРВАТА ЕКСКУРЗИЯ ИЗ ЦЯЛА КАПАДОКИЯ
Кападокия - тази земя е като че ли извадена от сънищата и фантастичните приказки. Вятърът и слънцето са изваяли чудновати образувания от скалите, а човешката ръка е издълбала в тях едни от най-старите християнски църкви и манастири.
За първи път на българския пазар имате възможността да се запознаете с цялата територия на Кападокия между Понтийските планини и Тавър, Соленото езеро и река Ефрат. Ще посетим градовете, които определят нейните граници – Ниде, Кайсери и Аксарай. Ще бъдем в дома на Св. Георги Победоносец, Св. Василий Велики и архитект Синан. С причудливите си скални пирамиди и гъби, с подземните си градове и скалните църкви, днес Кападокия е един музей на открито, включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство.
Изненадите не свършват дотук - ще се докоснем до космическата любов на Мевляна и въртящите се дервиши в Коня, ще посетим родното място на Апостол Павел и гробницата на пророк Даниил в Тарс, ще се разходим из старата Анталия и ще опитаме известния кебап в Адана.  
 
  На човек в двойна / тройна стая Единична стая
Пакетна цена 1315.00 лв. 1505.00 лв.
 
 
ПРОГРАМА
1 ден, 16 октомври, неделя:  Варна – Анталия
Събиране на летища София и Варна.
11:00 Директен полет София-Анталия. 12:30 Кацане в Анталия. Трансфер до хотела. Настаняване.
13:10 Директен полет Варна-Анталия. 14:40 Кацане в Анталия. Трансфер до хотела. Настаняване.
Туристическа програма в Анталия: Старият град – часовниковата кула, минарето Ивли, паметника на пергамския цар Атал ІІ, вратата на Адриан.
Свободно време за разходка и вечеря. Самостоятелно връщане към хотела. Нощувка.
 
2 ден, 17 октомври, понеделник: Анталия – Тарс – Адана
Закуска. Отпътуване за Тарс.
Посещение на Тарс – родното място на Апостол Павел и градът, където за пръв път се срещат египетската царица Клеопатра и Марк Антоний. Туристическа програма в Тарс: портата на Клеопатра, римския път, църквата „Свети Павел“, кладенеца на Свети Павел.
Свободно време в старата част на Тарс, където историческите каменни къщи напомнят на други известни турски градове като Сафранболу и покрития базар KırkkaşıkBedesteni.
Възможност за посещение на Старата джамия, преди това раннохристиянска църква, и известната джамия Макам. Вярва се, че тук е гробницата на пророк Даниил, четвъртия от „великите“ старозаветни пророци.
Продължаване за Адана. Настаняване. Вечеря в хотела.
 
3 ден, 18 октомври, вторник: Адана – Кападокия: Ниде – Кайсери
Закуска. Туристическа програма в Адана: римския каменен мост над река Сейхан, считан за най-старият, все още действащ мост в света, джамията на Сабанджъ – един от символите на града, Джамия на кюлийето и Часовниковата кула.
Свободно време за разходка и обяд из старата чаршия на града.
Продължаване за Ниде, който отбелязва южната граница на Кападокия. Свободно време в старата част на града.
Посещение на скалния манастир Gumusler - един от най-добре запазените и най-големият по рода си в района на Кападокия.
Пристигане в Кайсери. Градът има древна история и е известен като Кесария Кападокийска, Цезарея, Мазака и Евсевия. В него е била резиденцията на кападокийските царе. След като Кападокия става римска провинция, градът е преименуван на Кесария от император Тиберий и в него се секат римски монети. Била е център на разпространение на християнството. След разделянето на Мала Азия при император Валент, Кесария става столица на римската провинция Кападокия. Това е родното място на Св. Василий Велики и на най-известния османски архитект – Мимар Синан. Настаняване. Вечеря. Нощувка.
 
4 ден, 19 октомври, сряда: Кападокия: Кайсери – Пашабаа – Дервент – Аванос
Закуска. Туристическа програма в Кайсери: джамията на Синан, медресето от времето на Селджуките, Крепостта.
Свободно време в старата чаршия. Отпътуване за Аванос.
Посещение на местността Пашабаа, където оформените под въздействието на вятъра и водата вулканични форми ви връщат в мистичността, за да оставят у вас незабравими спомени.
Посещение на Червената долина на Дервент.
Пристигане в Аванос – очарователно градче, разположено на двата бряга на Червената река, известно с грънчарството и производството на вино.
Посещение на грънчарско ателие с демонстрация на един от най-старите в района занаяти.
Посещение на работилница за изработване на бижута.
Свободно време около реката Къзълърмак.
Настаняване. Вечеря. Нощувка.
 
5 ден, 20 октомври, четвъртък: Кападокия:
За ентусиастите – 05:00 сутринта – полет с балон над прелестния лунен пейзаж на Кападокия – преживяване, което не подлежи на описание с думи. Продължава около 45 – 50 минути.
Връщане в хотела. Закуска.
Посещение на Музея на открито „Гьореме“ - най-известното и посещаваното монашеско селище в района на Кападокия, в което са запазени повече от 30 църкви от 9 до 11 век с оригинални стенописи. Обектът е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство.
Свободно време в Гьореме.
Фотопауза над Долината на любовта.
Посещение на Долината на гълъбите
Посещение на магазин за местни сладки, ядки, сушени плодове, козметични кремове и др.
Продължаване за Юргюп – китно градче, известно с виното и ръчно-направените килими.
Посещение на винарна Turasan, дегустация на вина от Кападокия и възможност за покупка.
Посещение на студио за изкуството „ЕБРУ“.
Връщане в хотела. Вечеря.
Програма по желание (заплаща се допълнително):  
Традиционна турска вечер в скален ресторант с богата фолклорна програма (ядки и напитки без ограничение). Цена: 25 евро.
 
6 ден: 21 октомври, петък: Кападокия: крепост Учхисар – подземен град Каймаклъ – долина Ъхлара – манастир Селиме - Акасарай
Закуска. Освобождаване на хотела.
Посещение на крепостта Учхисар – най-високата точка в Кападокия, откъдето се открива невероятна гледка към околността. Там има скални домове, издълбани в скалите. Много от тях са непроходими и не могат да бъдат разгледани, тъй като се ползват от множество гълъби.
Посещение на подземния град Каймаклъ – един от най-добре запазените и пригодените за посещения градове в Кападокия (подземните градове в Кападокия са над 30). Там изцяло под земята са прокопани десетки километри галерии, построени още преди 4000 години от хетите, стигащи понякога до 20 етажа надолу в земните недра. Те са служели за всичко, с което трябва да разполага един град – резервоари за вода, складове за жито, мелници, обори, жилищни помещения. Според някои историци, в кападокийските скални обители и подземни градове са живели до 80 хиляди жители.
Продължаване за долината Ъхлара – родното място на Св. Георги Победоносец. Ъхлара представлява дълбок каньон, където между 4 и 13-ти век са вкопани в скалите над 100 църкви!
Посещение на скалния манастир Селиме – най-големият скален манастир в Кападокия.
Продължаване за Акасарай. Настаняване. Вечеря. Нощувка.
 
 
7 ден, 22 октомври, събота: Аксарай – кервансарай Султан хан – Коня
Закуска. Освобождаване на хотела.
Отпътуване. По пътя кратка почивка и посещение на средновековния кервансарай „Султан хан“ - един от най-красивите и най-големите в Анадола.
Продължаване за Коня - града на Танцуващите дервиши-суфи. Наричат ги „Мистиците на Исляма”. Безспорно най-известен дервиш е Мевляна Джелаледин Руми - един от най-тачените суфи–мистици и най-четените суфи–поети в света. Орденът на Мевляна изповядва една от най-либералните форми на исляма, базирана на неоплатонизма, а идеите му са повлияли на най-големите интелектуалци: от Шекспир до Андерсен. 2008-а година бе обявена под егидата на ЮНЕСКО за посветена на паметта и мъдростта му, съдържаща послание за мир и толерантност в света.
Туристическа програма в Коня: посещение на мавзолея на Мевляна и музея на Ордена на дервишите.
Свободно време за обяд и разходка в пазара в центъра на града.
Посещение на джамията на най-великия селджукски султан Алладин и медресето Каратай, считано за един от известните учебни заведения в средновековна Анатолия.
Настаняване. Вечеря.
20:00 Посещение на автентичния ритуал на танцуващите дервиши „СЕМА” в Центъра на дервишите-мевлевии в Коня (продължителност на ритуала ок. 1,30 ч). Цена: 30 лири.
Връщане в хотела. Нощувка.

 
8 ден, 23 октомври, неделя: Коня – Анталия
Сух пакет. 04:30 Отпътуване за летище Анталия.
10:40 Директен полет Анталия - Варна. 12:10 Кацане във Варна.
13:00 Директен полет Анталия – София. 14:40 Кацане в София.
Край на програмата
 Допълнителна информация:
Полетното разписание подлежи на препотвърждение.
Последователността на посещение на обектите може да се промени в зависимост от природните условия, полетното разписание и други условия, пряко влияещи върху изпълнението на програмата.
Всички допълнителни мероприятия се заявяват и заплащат предварително в България.
На място се заплащат входовете за съответните обекти задължително в турскилири.
Необходими документи: Валиден международен паспорт; за деца до 18 год. се изисква нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане.
 
Визови и санитарни изисквания:
Република Турция:НЕ СЕ ИЗИСКВА представяне цифров Covid сертификат на ЕС за ваксинация, за преболедуване или за проведено изследване (PCR или антигенен тест).
Република България:НЕ СЕ ИЗИСКВА представяне цифров Covid сертификат на ЕС за ваксинация, за преболедуване или за проведено изследване (PCR или антигенентест).
 
Минимален брой за осъществяване на пътуването: 40 туристи. 
Срок за уведомление при недостигнат миним. брой туристи: 20 дни преди датата на тръгване.
 
Условия и срокове за плащане:
30% аванс при подписване на договор,20% до 07.08.2020, остатък до 15.09.2020
 
Анулации и неустойки
При анулация до 07.08.2020 – неустойка 75 евро.
При анулация в периода  08.08.2020 – 15.09.2020 – неустойка 250 евро.
При анулации след 15.09.2020 – неустойка  100%  от пакетната цена
 
Права на Потребителите: ТУРОПЕРАТОРЪТ декларира, че носи пълна отговорност за точното изпълнение на туристическия пакет като цяло и  спазва основните права съгласно Директива (ЕС) 2015/2302. Подробна информация за Директива (ЕС) 2015/2302 може да намерите на следния интернет адрес:  http://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/?uri=CELEX%3A32015L2302 или на уеб-страницата на Туроператора.
Застраховка „Отмяна от пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 82, ал. 1, т.8 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване,  прекъсване на пътуването и други. Повече информация относно условия и цени - в офиса на фирмата.
Медицинската застраховка за пътуване в чужбина, включена в пакетната цена,  е съгласно приложимата Нормативна уредба и Общи условия на Застрахователя в рамките на посочената в пакета застрахователна сума, която включва неотложни медицински разходи вследствие на акутно заболяване или злополука, разходи за медицинско транспортиране и репатриране, смърт причинена от злополука. Покритието смърт причинена от злополука не се прилага при лица под 14 години и над 65 години, за недееспособни лица, както и за лица със загубена работоспособност над 50%. Повече информация относно допълнителни възможности за застраховане към включената в пакета застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ – в офиса на фирмата. 
Такса гориво: Поради постоянно променящите се цени на горивата, авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса /fuel surcharge/. В такъв случай към цената на пътуването ще се добави и фактическата стойност на горивната такса, изчислена по формула, обяснена по-долу, като тя е дължима за всички резервации за полета, за които се начислява, без значение кога са направени същите. Ако има такова изменение, информация за стойността му се обявява 20 дни преди датата на съответния полет и информацията се предава на клиентите. Заплащането на горивната такса се извършва до 7 дни преди датата на отпътуване, в агенцията, в която е направена резервацията (за записвания по-малко от 20 дни преди съответния полет важи същата обявената горивна такса, ако има такава).
Травел Клуб България ЕООД притежава Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност № РКК-01-6032/21.01.2008 г. и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора по чл. 42 ЗТ. на 16.05.2022 – застрахователна полица № 13062210000608 в  ЗК ”ЛЕВ ИНС” АД
За информация и записвания: 052983201, 0884 689975; e-mail: office@travelclub.bg

Цената включва

 • Самолетен билет Варна – Анталия – Варна с включени летищни такси;
 • Ръчен багаж до 8 кг. и 1 бр. чекиран багаж до 20 кг.;
 • Транспорт с климатизиран автобус по целия маршрут от турска транспортна фирма;
 • 1 нощувка със закуска в Анталия;
 • 6 нощувки със закуски и вечери: 1 в Адана, 1 в Кайсери, 2 в Аванос/Юргюп, 1 в Аксарай, 1 в Коня;
 • Лицензиран  турски екскурзовод на български език, придружаващ групата през цялото време и беседи във всички обекти;
 • Посещение на грънчарско ателие, винарна, студио за изкуството „ЕБРУ“, магазин за местни сладки, ядки, сушени плодове и работилница за бижута;
 • Трансфер и посещение на автентичния ритуал на танцуващите дервиши „СЕМА” в Центъра на дервишите-мевлевии в Коня (без входната такса 30 лири);
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 10 000 евро (включва болнично лечение в случай на заболяване от Covid-19) за лица до 65г.;
 • Информационна книжка за екскурзията;
 • Представител на туроператора.

Цената не включва

 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 70 год. до 85 год. – доплащане 15.00 лв. Лица над 85 год. е необходимо да се застраховат самостоятелно, като предоставят  копие от полицата.
 • Такса гориво (виж забележката по- долу)
 • Входни такси на обектите за посещение към 01.06.2022:
 
Обект Входна такса турски лири
Църква Свети Павел, Тарс 10,00
Скален манастир „Гюмюшлер“ 50,00
Местността Пашабаа и Дервент 50,00
Музея на открито „Гьореме“  120,00
Крепост Учхисар 50,00
Подземен град Каймаклъ 75,00
Манастир „Селиме“ идолината Ъхлара 70,00
Кервансарай Султан Хан 10,00
Медресето Каратай, Коня 15,00
Ритуал на дервишите, Коня 30,00
Музея на Мевляна, Коня без входна такса
Приемник + слушалки по време на цялата екскурзия  130,00
  610,00 лири = 65 лв.
 
 
 
 
 
                                                                           
 
 • Допълнителни мероприятия:
 • Посещение на атракционно ориенталско заведение с богата музикална програма и напитки (без лимит местно производство) – 25 евро;
 • Полет с балон над Кападокия с лицензирана местна компания, с включени лека закуска преди полета, сертификат и чаша шампанско – 180 евро. Екскурзията "Полет с балон над Кападокия" се осъществява от местни лицензирани компании, като провеждането им не се осъществява при вятър, мъгла и дъжд или по преценка на екипа. Посочената цена е към дата 15.06.2022. Поради повишения интерес към екскурзията на място  и спекулативната намеса на местни туроператори и местни компании, цената се актуализира 7 дни преди отпътуване, като  туристите ще бъдат уведомени. Окончателната цена се потвърждава от екскурзовода на групата ден преди мероприятието. Ако поради повишение на цените на услугите, неблагоприятни метеорологични условия или по обективни причини посочената услуга  не може да бъде извършена, внесената сума ще бъде възстановена в пълен размер. В такъв случай, ТУРОПЕРАТОРЪТ не дължи неустойки и компенсации на ПОТРЕБИТЕЛЯ.
 • Обяди и разходи от личен характер и бакшиши.

Календар

Избрани оферти

Екскурзии

Блог

Новини

26.06.2022

Да пътуваш, означава да притежаваш света!

Вече почти всички държави в ЕС са премахнали ограниченията за пътуване или изискванията за представяне на зелен сертификат.  

18.01.2022

Зелените сертификати над 9 месеца стават невалидни за пътуване в ЕС от 1 февруари

След две седмици - от 1 февруари, в ЕС влизат в сила нови правила за валидността на ковид сертификатите за ваксинация. Тези, които са по-стари от 9 месеца, няма да могат да се използват за пътуване...

Абонирайте се за актуалните ни оферти