Най-доброто от Филипини!

Самолет
София – Доха – Себу – Ел Нидо - Себу - Доха -
София
12 дни / 9 нощувки
14.04.2023
от 6347 лв.
Дата Цена Резервация
14.04.2023 от 6347 лв. Резервирай

Програма

Програма
НАЙ-ДОБРОТО ОТ ФИЛИПИНИ
ПРОГРАМА ЗА ПРИКЛЮЧЕНЦИ

9 Нощувки

(12ти февруари – 22ри февруари)
 
Ден 1 (12 февруари 2023) София – Доха – Себу
Среща на летище София. Полет за Себу през Доха в  16.35ч. с Катарски авиолинии.
Кацане на летище Доха в 22.15ч. Полет за Себу в 02.30ч.

Ден 2 (13 февруари 2023) Себу
Кацане в Себу в 16.40 часа. Посрещане от местния партньор и трансфер до хотела.
Настаняване в  Cebu Quincentennial Hotel (или подобен). Свободно време за почивка.

Ден 3 (14 февруари 2023) Себу – Бохол - Панглао

Закуска и трансфер до ферипорта на град Себу (около 30 мин). Отпътуване с ферибот до Таглиларан, с продължителност около 2 часа и целодневен тур на остров Бохол. Първа спирка ще е историческия олтар Blood Compact, мястото на което за пръв път се побратимяват европейци с филипинско племе. След това ще посетим защитен резерват на един от най-малките бозайници в света - Тарсиерите (на български Дългопет). Филипинският дългопет е ендемичен вид.  Среща се основно на остров Минданао и още няколко по-малки острова като Бохол. Дължината на тялото при възрастните индивиди е около 10 cm, опашката е гола без косми.  Притежава най-големите очи в сравнение с размера на тялото при приматите, като обема само на едното око е по-голям от мозъка му. Затова не може да ги движи, а може да си върти главата почти на 360 градуса. Продължаваме към река Лобок, където ще се насладим на обяд на плаващ ресторант с шведска маса и жива музика. Ще се пуснем нагоре по реката докато обядваме, а на брега момичета и жени от местното село ще пеят и танцуват облечени в традиционни местни носии. След това ще продължим към община Кармен и Шоколадовите хълмове. На път за там ще преминем през гора от махагонови дървета, които образуват впечатляващ тунел над пътя. Гората е сравнително голяма, а най-интересното е, че е засадена преди близо 40 години. Ще спрем за снимки, разбира се, на платформа за наблюдение на тези чудновати варовикови хълмове. Не е съвсем ясно как са се появили тези впечатляващи образувания. През по-голямата част от годината са покрити с трева, която в края на сухия период става кафява. Затова и името Шоколадови хълмове (от формата на известния американски шоколад Hershey's Kisses). В края на деня се отправяме към остров Панглао (свързас мост с Бохол), към областа на плажа Алона. Настаняване в хотел и почивка.
Malinawon resort Panglao (или подобен) 
Ден 4 (15 февруари 2023) Панглао 
Закуска и отпътуване за остров Баликасаг и неговите защитени коралови рифове за невероятни подводни гледки – големи костенурки, гигантски миди и хиляди тропически риби.
Остров Баликасаг е кръгъл, сравнително малък остров с 360 градусов плаж.Има голяма защитена територия, където
се отглеждат корали и миди. Едно от местата за шнорхелинг е точно до нея и там можем, освен хиляди риби и пъстроцветни корали, да видим и няколко гигантски миди от вида Tridacna gigas.
От другата страна на острова се намира зоната на големите костенурки. При късмет ще можем да видим доста от тях, докато се хранят с водорасли от морското дъно. Ще обядваме на острова под сянката на палмовите дървета. Оттам ще отплаваме за пясъчния риф Върджин Айланд. Чакат ни релакс и снимки в сюреалистичната обстановка на едва показващата се от водата пясъчна ивица. Там обикновено имаме възможност да си купим и опитаме сготвени от местните абалони - морски охлюви, които са много вкусни, но и много трудни за събиране - показват се само по тъмно и ги събират с фенери през нощта.
Връщане обратно в хотела. Нощувка.
 
Ден 5 (16 февруари 2023) Панглао 
Закуска. Този ден НЯМА да ставаме рано. Той е отреден за плажуване и релакс на най-красивия плаж в Панглао.
Първо ще посетим наблизо красивата случайно открита подземната пещера Хинагданан, с възможност да плуваме в нея. След това се отправяме към комплекса South Palms Resort. Той притежава най-хубавата част от плажа Думалуан, с широка плажна ивица, с множество красиви и поддържани палми и люлки между тях. Ние ще се възползваме от предлагания дневен достъп, като освен прекрасния плаж, ще можем да ползваме басейна, ще имаме включен обяд и 30 мин stand up paddle board или каяк. Връщане в хотела. Нощувка.
 
Ден 6 (17 февруари 2023) Панглао – Ел Нидо, Палауан
Ранна закуска и отпътуване до ферипорт, където за около 2 часа ще пристигнем до Тагбиларан. Трансфер до летището на Себу. Следва полет до малкото летище на Ел Нидо, с продължителност 1 час. Пристигане в Ел Нидо и трансфер (около 30 минути) до плажовете Накпан и двойния Калитанг. Свободно време за плаж и развлечения. Плажът Накпан е един от най-големите във Филипините, а според някои – и най-хубавия. Релакс на плажа, плуване, коктейли и хапване на прясна морска храна. По желание - кратка разходка до скрития в джунглата водопад Nagkalit-kalit и къпане във прохладните му води.
Късният следобед си тръгваме наобратно след залеза. Залезите са впечатляващи!
Настаняваме се в хотел в градчето Ел Нидо.  Lagun Hotel El Nido - Deluxe Room (или подобен)

 
Ден 7 (18 февруари 2023) Ел Нидо, Палауан
Закуска и трансфер до плажа на градчето (който играе ролята на порт), където с традиционна местна лодка (bangka), ще посетим няколко острова, плажове и лагуни от най-известният архипелаг в Палауан – Бакуит. Десетки острови и островчета, лагуни с тюркоазени води, всички заобиколени от огромни карстови върхове. Историята гласи, че през 1979 г. екип от водолази са били принудени да закотвят лодката си в средата на нощта. Без да знаят къде са, се събуждат на другата сутрин заобиколени от високи варовикови скали. Природата наоколо е страхотна: буйни гори, бели пясъчни плажове, тюркоазена вода и изоставени острови. Четири години по-късно стартира първата станция за гмуркане на красивия остров Минилок, която проправя пътя за туризъм в Ел Нидо - най-близкия вътрешен град до архипелага Бакуит. Завладяващите острови и островчета са се превърнали в детска площадка за изследователи и авантюристи, които минават от един остров на друг в търсене на най-красивия плаж.
Нашата програма включва: Helicopter Island, Hidden Beach, Secret beach, Matinloc Shrine (или Cadlao Lagoon), Talisay beach
Почти навсякъде има възможност за шнорхелинг - наблюдаване на твърди и меки корали, тропически риби и при късмет, огромни костенурки. Обяда е включен, връщане на пристанището около 16.00ч. Нощувка.
 
Ден 8 (19 февруари 2023) Ел Нидо, Палауан
Закусваме и пак към градския плаж, за да се качим на лодка за втори тур на архипелага Бакуит, с включен обяд.
Програмата ни включва посещение на: Big Lagoon (Miniloc Island), Shimizu Island beach, Secret Lagoon and beach, 7 Commandos Beach, Miniloc Coral Garden (snorkeling area). Отново много места за шнорхелинг, както и опция за каране на каяк в Голямата лагуна (по желание). Прибираме след около 16:00 към Ел Нидо и програмата е свободна. Нощувка.


Ден 9 (20 февруари 2023) Ел Нидо, Палауан - Себу
Закуска и трансфер до летището. Полет за Себу (около 1 час и 40 мин) и пристигаме в ранния следобяд. Трансфер и разглеждане на красивия Даоистки храм над града, както и  стария град с Кръста на Магелан и най-старата базилика във Филипините – Санто Нино, както и катедралата Cebu Metropolitan. Настаняване в хотел. По желание - вечеря в местен ресторант, предлагащ специалитета на о.Себу –  версия на лечон (хрупкаво бавно печено прасенце).
Cebu Quincentennial Hotel (или подобен)
 
 
Ден 10 (21 февруари 2023) Себу - Ослоб
Ранна закуска и отпътуване в 5:00 на юг, към областа Ослоб (около 3 часа). Пристигане в Туристическия център на Ослоб и по желание плуване на сантиметри от величествените, но кротки и немесоядни КИТОВИ АКУЛИ! След 30 минутната ни среща – душ и към някой местен ресторант за закуска/кафе. Продължаваме към водопадите Агуинид, където светло синьо-зелена вода, джунгла, 6 нива ниски водопади и интересни варовикови форми се преплитат в страхотно преживяване. Тура изисква леко физическо натоварване -  ще се мокрим, ще се катерим по водопадите, ще се снимаме и ще се забавляваме. Свободно време за обяд. Продължаваме и достигаме друга област с още по-сини (като напитката Gatorade) води, невероятна природа и просечени от времето, обвити от лиани речни каньони. Слагаме каски, жилетки и с помощта на мотори се качваме нагоре в планината, за речен каньонинг на река Матутинао. Оттам тръгваме по реката - ще минаваме под водопадите Кауасан, ще скачаме от скалите (при желание) и ще се спускаме по естествени пързалки, охлаждайки се в синьо-зелената вода. Чакат ни чудни вирчета за охлаждане от жегата, ще скачаме в тях, ще плуваме под спиращи дъха водопади и речни каньони, обвити в пищна растителност.
Много красиви гледки и приятни емоции ни очакват. Този ден ще е незабравимо приключение!
След ден пълен с приключения настаняване в малкото село Моалбоал, където ще се настаним за заслужена почивка.  Нощувка.  D´Gecko Hotel MOALBOAL - Deluxe King Room (или подобен)
 
Ден 11 (22 февруари 2023) Ослоб – Себу - Доха
Събуждаме се и към плажа. Той е каменист, с вода до глезена, а ние отиваме на около 20 метра от брега.  Там рязко става дълбоко, а ние влизаме с шнорхели и маски, да плуваме измежду милиони сардини! Рибните пасажи се вият в най-различни причудливи вортексни форми, в перфектен синхрон.  Като приключим, се връщаме, за да се преоблечем и закусим. След това се отправяме към най-хубавия плаж на Моалбоал, за последно плажуване и релакс. Свободно време за обяд. Отпътуване към Себу, пътят ще отнеме 3 часа. Пристигаме и трансфер до летище. Полет за България с невероятни приживявания от Филипини в 17.50ч. Кацане в Доха в 23.30ч.
 
Ден 12 (23 февруари 2023) Доха - София
Излитане от Доха в 08.30ч. Кацане на летище София в 12.35ч
 
Допълнителни екскурзии

 

Цената включва

Самолетен билет София – Доха – Себу – Доха - София
Самолетен билет Себу – Ел Нидо - Себу
9 нощувки със закуска
4 обяда по време на туровете с лодки и круиза по река Лобок
2 ферибота до и от Тагбиларан
Всчки трансфери по програмата
Всички описани в програмата турове и атракции
Цялостна организация на описаното пътуване от/до Себу
всички разрешителни (свързани с COVID) за посещение на различните региони и общини
Водач на български през цялото време, с голям опит, живеещ във Филипините
Медицинска застраховка
 

Цената не включва

Местен транспорт из населените места (триколки, мотори, Grab Car – таксита, ванове под наем в совбодното време)
Бакшиши за местни гидове и пренос на багаж
Опционални активности и отбелязани като „по желание“ посещения.
Храна и напитки (освен включените 4 обяда).
Разходи при форсмажорни ситуации и други извънредни разходи, включително свързани с:
Отмяна и изпускане на полети/фериботи
Тайфуни и тропически бури
COVID рестрикции, мерки и изисквания
Антигенни или PCR тестове
Медицинско обслужване
 

Календар

Избрани оферти

Екскурзии

Блог

Новини

18.01.2022

Зелените сертификати над 9 месеца стават невалидни за пътуване в ЕС от 1 февруари

След две седмици - от 1 февруари, в ЕС влизат в сила нови правила за валидността на ковид сертификатите за ваксинация. Тези, които са по-стари от 9 месеца, няма да могат да се използват за пътуване...

04.08.2021

Непроменени изисквания за пътуване за Турция и Гърция! Официална позиция на Травел Клуб България ЕООД

Днес (04.08.2021г.) Министерството на здравеопазването излезе с "препоръка" българите да се въздържат от пътувания до редица държави, в това число Гърция и Турция, поради "усложнена ...

Абонирайте се за актуалните ни оферти