Приключение със сламени шапки - Виетнам и Камбоджа

Самолет
Хо Ши Мин / Сайгон/ – Сием Риеп (Ангкор Ват и Ангкор Том) – Хой Ан – Ханой – Ха Лонг Бей
11 дни / 9 нощувки
28.03.2023
от 5026 лв.
Дата Цена Резервация
28.03.2023 от 5026 лв. Резервирай

Програма

Програма
1-ви ден 16.02.2022, сряда: София – Истанбул
Отпътуваме от летище София в 21:30 часа за Истанбул. Пристигаме в Истанбул  в 23:55 часа.
 
2-ри ден 17.02.2022, четвъртък: Истанбул – Хо Ши Мин /Сайгон/
В 02:05 часа полет за Хо Ши Мин/Сайгон/. Пристигаме в 16:15 часа.  Трансфер до хотел Aristo Hotel 4* или подобен, разположен в сърцето на столицата. Свободно време. Нощувка.
 
 
3-ти ден 18.02.2022, петък:  Хо Ши Мин /Сайгон/                            Закуска, обяд и вечеря
Закуска. Сутринта ще посетим тунелите Ку Чи /Cu Chi Tunnels/, един от малкото останали паметници на войната във Виетнам. Под земята се намира 200 километрова тунелна мрежа на три нива. Тунелната мрежа е изкопана на ръка и населена от силите на виетнамските партизани по време на конфликта във Виетнам. В пика на войната, преди офанзивата на Тет през 1968 г.,  в тунелния комплекс са били базирани близо 10 000 войници. До ден днешен той остава един от най-впечатляващите примери за това колко ожесточена е войната. Ще имате възможност да пропълзите няколко метра в тунел, специално разширен за туристи, гарантираме екстремни преживявания.
Обяд в местен ресторант.
Връщане в Сайгон. Следобед ще продължим нашата обиколка с разглеждане на централната част на града: разходка по улица Dong Khoi Street, по-рано улица Rue Catinat позната по  време на френските колониални дни, като централен търговски район на Сайгон  Следващото ни посещение е Паметникът на обединението, свидетел на ожесточената война,  както и Централната поща на Сайгон, проектирана от Густаф Айфел в готически стил, катедралата Нотр Дам построена през 1863 - 1880 г. по модел на парижката. Оттук, пеша ще се отправим към пазара Бен Тан / Ben Thanh/ един от най-типичните символи на Сайгон, за да изпитаме ежедневието на местните, да усетим живостта, колорита, екзотиката на източните пазари. Ще можете да изберете сувенири, ръчно изработени стоки и много други. Вечеря в местен ресторант.
Връщане в хотела. Нощувка в Хо Ши Мин.
 
4-ти ден 19.02.2023, събота:  Сайгон – My Tho                             Закуска и обяд и вечеря                                          
 
След закуска, отпътуване за  Ми  То /My Tho / родното място на кокосовия орех. Днес ни очаква романтична разходка по красивата Делта на Меконг. Ще наблюдаваме живота на местните хора по бреговете на реката, ще акостираме на един от 4- те острова по Делтата, ще се насладим  на пресни тропически плодове, поднесени в плантацията под акомпанимента на южно-виетнамска народна музика.
Обяд в местен ресторант. След това ще се качим на  традиционните плоскодънни местни лодки ”сампан”  и през малките канали на Делтата, обрасли с водни кокосови палми ще достигнем до местните производители, където ще опитаме традиционния меден чай и  сладко кокосово мляко. 
Връщане в Сайгон.
Вечеря в индийски ресторант. Нощувка.
 
5-ти ден 20.02.2023, неделя: Сайгон - Сием Реап                                                  Закуска, обяд и вечеря
                                                                    
Закуска. Полет до Сием Реап.
Пристигане в Сием Реап около обяд и обяд в местен ресторант.
Посещение  на Плаващите села /Floating Villages/, разположени на 10 километра южно от Сием Реап. Ще се разходим с традиционна дървена лодка по Tonle Sap, "голямото езеро" на Камбоджа и най-голямото в Югоизточна Азия. Тук ще видите много примери за кхмерския начин на живот .
Обяд в  местен ресторант.
След това ще се отправим към „Стария пазар“ в Сием Реап. Пазарът е най-популярния в региона, където може да се купи и търгува всичко.  
Вечеря в местен ресторант. Нощувка в Memoire D`Angkor Boutique Hotel 4* или подобен.
 
6-ти ден 21.2.2023, понеделник: Сием Реап 
Закуска, обяд и вечеря
Закуска.
Сутринта се отправяме към Величествения храмов комплекс Ангкор Том - последният административен и религиозен център на Кхмерската империя. Укрепеният град Ангкор Том е с площ от 10 кв. км. Ограден от стена и широки ровове, градът включва много от най-популярните забележителности на Ангкор. Ще посетим храма Бапхуон и Фимеанакас, храм от 11 век, изграден от Суряварман I. Ще видим загадъчния храм на Джаяварман VII – Байон, един от най-популярните и завладяващи храмове в Ангкор, както и Храма Та Прохм. Построен между средата на 12 в. и началото на 13 в. Храмът е погълнат от джунглата – дървета и лиани са оплели във времето основите и останките му .
Обяд в местен ресторант.
Следобед ще разгледаме Ангкор Ват - смятан за най-големия религиозен паметник в света. Основан в началото на XII век първоначално като индуистки храм, към края на века той постепенно е превърнат в будистки. Ангкор Ват е построен от владетеля на Кхмерската империя Суряварман II в началото на XII век
в тогавашната столица Ясодхарапура (днешен Ангкор) като държавен храм и бъдещ мавзолей на монарха. Ангкор Ват е най-добре запазеният храм в Ангкор и единственият, останал важен религиозен център от основаването си до наши дни.  Сградата е образец на високия класически стил на кхмерската архитектура.  Превърнала се в символ на Камбоджа тя е изобразена на нейния национален флаг и е най-известната туристическа атракция на страната.

Вечеря в местен ресторант.
Нощувка в Memoire D`Angkor Boutique Hotel 4* или подобен.
 
7-ми ден 22.02.2023, вторник:  Сием Реап - Дананг – Хой Ан                             Закуска, обяд и вечеря
Закуска.
Посещение на крафт пазар в Сием Реап. Ще имате възможност да видите как се обработва кокосовото олио, как се изработват от него сапуни и други натурални козметики. Ще опитате различни местни подправки, кафе, чай и сладка от екзотични плодове.
Обяд в местен ресторант.
Трансфер до летището за полет до Дананг в 14:35ч. Пристигане в 15:50ч, посрещане и трансфер до хотел Lasenta Hotel 4* в Хой Ан.
Хой Ан e град атмосфера, известен като архитектурен и културен център, разположен на двата бряга на река Ту Бон. Очарователните улици са изпълнени с десетки магазини, бутици, художествени галерии и прекрасни сгради.
В сърцето на малкото крайбрежно градче се намира едно архитектурно съкровище, което е илюстрация както за симбиозата от японско, китайско, европейско и виетнамско влияние, така и за славните дни, които селището преживява през 16 век. По онова време река Ту Бон е пълна с търговските кораби на различни народи, а пристанището Фай Фо играе важна роля в търговията по море. Европейските кораби доставят оръжие, сяра и олово, и заминават, натоварени с коприна, порцелан, екзотични масла и подправки от Далечния Изток.
Вечеря в местен ресторант. Нощувка.
 
8-ми ден 23.02.2023, сряда: Хой Ан:
           Закуска, обяд и вечеря
Закуска. Посещение на фермерско селище Кам Тан, където ще разберем за живота на рибарите, техните семейства и моряшката общност в региона и екстремните условия на живот по време на Виетнамската война.
Ще се качим на малка лодка и ще плаваме по каналите на река Куа Дай, за да разгледаме селището отвътре и опознаем ежедневието на местното население.
Обяд в местен ресторант.
Следобяд ще направим панорамна обиколка на стария град на Хой Ан, за да разгледаме къщите на старите търговци, силно повлияни от китайската, японската и виетнамската архитектура; 400-годишният японски покрит мост; залата на конгрегацията с нейните изключителни дърворезби и цветния пазар..Свободно време за разходка.
Вечеря в местен ресторант.
Нощувка.
 
 
9-ти ден 24.02.2023, четвъртък: Хой Ан – Дананг - Ханой:                                                 Закуска, обяд и вечеря
 
Закуска. Трансфер до летището в Дананг за полет до Ханой, Виетнам.
Днес ни очаква интересна целодневна обиколка из забележителностите на Ханой - столицата на Виетнам, отличаваща се с характерна френска колониална архитектура.  Отправяме се към Площад Ба Динх  /Ba Dinh/ най-големият площад в Ханой, където се провеждат най-значимите  културни и политически събития в града, ще видим комплекса Хо Ши Мин / включително Мавзолея, отвън/, Президентския дворец, жилището,  в което е живял  Хо Ши Мин, къщата на кокилите на Хо Ши Мин, рибното му езерце и Пагодата на една колона /One- Pillor Pagoda/. Разходката ни ще продължи с Храма на литературатa - построен в края на XI век от император Лай Тан Тонг в чест на Конфуций. Храмът се разполага в известната императорска академия, която се счита за първия университет във Виетнам.
Обяд в местен ресторант.  
Следобед ще посетим Етнографския музей на Виетнам, където ще се запознаем с пъстроцветния бит и култура на виетнамския народ, съставен от множество етнически групи.
Ще продължим със Стария квартал на Ханой, спирайки да посетим Храма  Нгок Сон /Ngoc Son/, разположен на езерото Хоан Кием /Hoan Kiem ,езерото "Sword/. Оттук  ще се поскитаме с велорикши  по тесните улици на Стария квартал, за да преживеем ежедневието на местните. В късния следобед ще се насладим на вълнуващо шоу – Куклено шоу над водата /Water Puppetry/ - традиционно изкуство на Северен Виетнам, някой ще каже, че това е инфантилно изкуство, но със своята простота и сърдечност, гарантираме, че ще впечатли вашите сетива.
Вечеря в местен ресторант.
Настаняване в  Flower Garden Hotel 4*. Нощувка.
 
10-ти ден 25.02.2023, петък: Ханой – Халонг Бей                                                            Закуска, обяд и вечеря
Закуска. Отпътуваме  с  автобус  до  залива  Ха Лонг (около 3 часа)Заливът Ха Лонг е невероятно красива природна местност, която е част от списъка на световното природно наследство на ЮНЕСКО. Ха Лонг е и единодушно е приет в листата с 33-те най-красиви залива на нашата планета. Този райски кът е разположен в североизточната част на Виетнам, в пределите на провинция Куанг Нин. От столицата Ханой е на малко повече от 160 км. Заради удивителните природни гледки и дадености виетнамците са категорични, че този техен залив е сред чудесата на света.
В буквален превод Ха Лонг означава Заливът на спускащия се дракон. Името на залива се свързва с една легенда, според която преди много много време, когато прадедите на днешните виетнамци се отбранявали от нахлулите китайски войни, на помощ им се притекли боговете, които им изпратили семейство дракони, за да им помогнат да защитят земите си. Семейството дракони се спуснали от небето точно там, където сега се намира Ха Лонг и започнали да ги засипват с огън и нефрит, като създали естествена отбранителна стена от малки островчета и скали и така помогнали на виетнамците да опазят земите си.
Настаняване на круизен кораб подобен на традиционната лодка „джонка”-  Era Cruise / Terrace Suite   или подобен. Отплаване. Обяд с морски деликатеси на кораба. Следобед, възможност за изучаване на красиви пещери и острови. Готварски клас преди вечеря.
Вечеря. Нощувка.
 
*** Програмата по време на круиза е съобразена с програмата на круизния кораб, групата не е самостоятелна и е в комбинация с други туристи.
 
 
 
11-ти ден 26.02.2023, събота:  Ха Лонг Бей - Ханой                                                                                                                                                                                          Закуска/брънч и вечеря
 
Закуска. Рано сутринта на слънчевата палуба на кораба ще имате възможност да посетите клас по Тай Чи (вид гимнастика). Следва разглеждане на пещерите Sung Sot. Ще се насладите на брънч по време на пътуването обратно към пристанището.
След акостиране на кораба, трансфер до Ханой.
Посещение на „Тран Куок най-стария Будистки храм в Ханой, Виетнам.
Посроен през 6-ти век по времето на император Ли Нам Де. Пагодата се намира на Западното езеро в близост до Ханой. Интересното за тази пагода е че, първоначално е била построена на бреговете на ''Червената река'' и се казвала ''Кай Куок''. Но след като не могли да се справят с приливите на реката, през 1615 била преместена до мястото на което се намира днес.
П0-късно днес ще имате възможност да опитате прочутото Виетнамско кафе, което се приготвя с яйчен жълтък.
Ранна вечеря, след което трансфер до летището в Ханой за полет до Истанбул, излитащ в 22:05.
 
12 ти ден 27.02.2023, неделя: Кацане в Истанбул в 05:20 ч. Кратък престой и излитане за София в 08:45. Кацане на летище София в 09:05 ч
 
 
 

Цената включва

 1. Самолетни билети София – Истанбул – Хо Ши Мин– Ханой - Истанбул - София с Turkish Airlines с включени летищни такси и багаж 30 кг;
 2. Самолетен билет Хо Ши Мин – Сием Реап, летищни такси и багаж 20 кг.;  
 3. Самолетен билет Сием Реап – Дананг,включени летищни такси и багаж 20 кг.; 
 4. Самолетен билет Дананг – Ханой – включени летищни такси и багаж 20 кг.; 
 5. Всички трансфери по програмата;
 6. 3 нощувки със закуски в  Хо Ши Мин –  хотел Aristo Hotel 4* или подобен ;
 7. 2 нощувки със закуски в Сием Рийп Memoire D`Angkor Boutique Hotel 4*   или подобен
 8. 2 нощувки със закуски в  Хой Ан,   хотел Lasenta Hotel 4*или подобен ;
 9. 1 нощувка със закуска, обяд и вечеря на круизен кораб ”-  Era Cruise / Terrace Suite     или подобен;
 10. 1 нощувки със закуски в Ханой в  Flower Garden Hotel 4* или подобен ;
 11. 9 закуски, 8 обяда, 9 вечери, 1 брънч, Виетнамско кафе, съгласно програмата;
 12. Всички екскурзии и посещавани забележителности, описани в програмата;
 13. Тай Чи клас;
 14. Входни такси на посещаваните обекти;
 15. Бутилка минерална вода в автобуса по време на екскурзиите;
 16. Водач, който ще пътува с групата по време на цялата екскурзия и ще превежда на български език;
 17. Климатизиран транспорт по целия маршрут;
 18. Медицинска застраховка за целия престой с покритие 10 000 евро със ЗАД“ Евроинс“;

Цената не включва

 1. Виза за Виетнам за многократно влизане – заплаща се и се издава разрешително писмо за виза на пристигане, като се полага в паспорта на летището при влизане в страната – 50 ( 2 х 25$ ) щатски долара (необходими са две снимки с размери 4 x 6 см на хартия, които се подават на летището в Хо Ши Мин и Дананг, заедно с попълнен формуляр за пристигане). Визата се заплаща на място на гише“ Visa on arrival” във Виетнам
 2. Виза за Камбоджа,  заплаща се и се издава на място, 30 долара (необходима е снимка с размери 4 x 6 см  и копие на паспорта, всичко в JPEG формат;
 3. Лични разходи;
 4. Бакшиши за шофьора и екскурзоводите, събират се предварително в София – 60 щатски долара на човек; Бакшишите се включват в договора за ТП и се заплащат предварително в България;

Календар

Избрани оферти

Екскурзии

Блог

Новини

18.01.2022

Зелените сертификати над 9 месеца стават невалидни за пътуване в ЕС от 1 февруари

След две седмици - от 1 февруари, в ЕС влизат в сила нови правила за валидността на ковид сертификатите за ваксинация. Тези, които са по-стари от 9 месеца, няма да могат да се използват за пътуване...

04.08.2021

Непроменени изисквания за пътуване за Турция и Гърция! Официална позиция на Травел Клуб България ЕООД

Днес (04.08.2021г.) Министерството на здравеопазването излезе с "препоръка" българите да се въздържат от пътувания до редица държави, в това число Гърция и Турция, поради "усложнена ...

Абонирайте се за актуалните ни оферти