Турция: С нови правила за българите, влизащи в страната

31.05.2021
Турция: С нови правила за българите, влизащи в страната
Съгласно Заповед на Министерството на вътрешните работи на Република Турция, публикувана и влязла в сила на 26 май 2021 г., във връзка с условията за пътуване на българските граждани в Турция в условията на епидемията от Ковид-19:
 
- Българските граждани ще имат право да влизат в Турция без изискване за представяне на PCR тест и/или поставяне под карантина при влизане в страната, ако имат сертификати за имунитет/ваксина срещу Covid-19 (минимум 14 дни след втората доза), издадени от компетентните българските власти.
 
- Българските граждани, които не могат да бъдат ваксинирани поради възрастта си (под 18-годишна възраст), ще бъдат освободени от изискването за тест и карантиниране в рамките на горепосочените разпоредби, ако пътуват със семействата си, притежаващи сертификати за ваксина. 
Всички новини

Календар

Избрани оферти

Блог

Новини

04.08.2021

Непроменени изисквания за пътуване за Турция и Гърция! Официална позиция на Травел Клуб България ЕООД

Днес (04.08.2021г.) Министерството на здравеопазването излезе с "препоръка" българите да се въздържат от пътувания до редица държави, в това число Гърция и Турция, поради "усложнена ...

31.05.2021

Турция: С нови правила за българите, влизащи в страната

Съгласно Заповед на Министерството на вътрешните работи на Република Турция, публикувана и влязла в сила на 26 май 2021 г., във връзка с условията за пътуване на българските граждани в Турция в усл...

Абонирайте се за актуалните ни оферти